BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

29 Ağustos ehliyet soru cevapları sonuç paneli

29 Ağustos ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklanıyor. Ehliyet sınav sonuçları bugün 16.00'a kadar MTSAS ekranından T.C ile sorgulanack.

Abone ol

29 Ağustos ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklanıyor. Gözler MEB MTSAS ekranında. 29 ağustos ehliyet soru cevapları bugün 16.00'a açıklanması bekleniyor. Sürücü adayları ehliyet soru cevaplarını meb.gov.tr ekranından T.C numaraları ile sorgulayabilecekler. Ehliyet sınav sonuçları-29 Ağustos sonuç paneli ise önümüzdeki günlerde aktifleşecek. Ehliyet soru ve cevapları internethaber'de olacak.

ehliyet.20150831084022.jpg

Karayolları, Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, ömür boyu ehliyet dönemini kapattı. Ehliyetler sınıfına göre 5 ile 10 yılda bir yenilenecek. Yeni ehliyet alma daha da zorlaşacak.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, sürücü kurslarına ilk defa başvuracaklar için 2 yıllık stajyerlik şartı getiriliyor. Yeni yasaya göre, sürücü kursuna başvuran ve sınavlarda başarılı olan kursiyerler, 2 yıl süreyle stajyer sayılacak

Sürücünün bu sürede 75 ceza puan hakkı olacak. Bu süre zarfında ceza puan hakkını dolduran adayın geçici ehliyeti iptal edilecek. Bu kişilerin, ehliyet almak için yeniden sürücü kursuna müracaat etmesi gerekecek.

Yönetmelikle şu anda verilen 9 ehliyet sınıfı ise 18’e yükselecek. Otomobil, motosiklet gibi küçük ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi büyük ehliyetler 5 yılda bir değiştirilecek.

Bu işlemler sırasında sağlık raporu ise şart. Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, ehliyetler 1 Ocak 2016’dan itibaren 15 lira karşılığında yenilenecek.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavı sona erdi. Sürücü adayları şimdi soruların cevaplarını öğrenmek istiyor. Bilindiği üzere MEB soruları açıkladı. Adaylar aşağıdan soru cevap paylaşımı yaparak akıllarındaki sorulara bir nebze de olsa yanıt buluyorlar.

Yeni direksiyon sınavları akan trafik içerisinde, her türlü hava ve yol koşullarında en az 30 dakika yapılıyor. Yeni uygulamaya göre, sınava başlarken emniyet kemerini takmayan sürücü adayının sınavı başlamadan bitecek. Kalkış sırasında sinyal vermeyen, emniyetli ve rahat kalkış yapamayan sürücü adayının sınavına devam edilmeyecek.

Direksiyon sınavı değerlendirme formunda sürücü adayının yapmaması gereken hatalar belirtilmiş olup bu hatalardan bazılarını bir kez, bazılarını iki kez yapan sürücü adayı sınavda başarısız olacak. Daha önceki sınavlarda yapılmayan iki araç arasına parketme manevrası direksiyon sınavın olmazsa olmazlarından olacak. Motosiklet sürücüleri ise akan trafiğe çıkmadan önce trafiğe kapalı alanlarda işaretler arasında slalom yapacaklar, ayrıca özel bir platform üzerinde dengeli sürüş becerisi gösterecekler.