BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

29 Ağustos ehliyet soru cevapları MTSAS ekranı

29 Ağustos ehliyet sınavı soru cevapları MEB MTSAS ekranından açıklandı. Ehliyet soru cevaplarını öğrenen adayların gözü ehliyet sınav sonuçları-29 ağustos açıklamasında.

Abone ol

29 Ağustos ehliyet sınav soru cevapları MEB sorgu ekranında açıklandı. Ehliyet sınav soru cevapları meb.gov.tr adresinde adayların erişimine açıldı A,B,C,D kitapçık türüne göre ehliyet soru ve cevaplarını sürücü adayları öğrenecek. T.C numarası ile MTSAS ekranına giren sürücüler ehliyet sınav sonuçlarını bu hafta içinde öğrenecek. 29 Ağustos ehliyet sınav sonuçları için gözler MEB'de.

Ehliyet sonuçlarınızı intenrethaber'den öğrenebilirsiniz...

29-ağustos-ehliyet-sinavi.jpg 

29 Ağustos cumartesi günü Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursiyerleri için ehliyet sınavı vardı. Ehliyet sınavı 267 sınav merkezinde bin 153 okulda yapıldı. Ehliyet sınavına 389 bin 438 kişi katıldı.

Yazılı (test) sınava girecek kursiyerler; İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği derslerinden sorumlu olacak, 70 ve üzeri not alanlar başarılı sayılacak.



Ehliyet sınavı soruları ve cevaplarını MEB tarafından sınavdan sonraki 2 gün içinde açıklanıyordu. Sınav soruları ve cevaplarının bugün olmazsa da yarın açıklanması bekleniyor.

Süresi 60 dakika olan MTSAS sınavı, bütün belge sınıfları için (A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H) İlk Yardım dersinden 13, Trafik ve Çevre dersinden 27, Araç Tekniği dersinden 10 olmak üzere, çoktan seçmeli (dört seçenekli) toplam 50 sorudan oluşuyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI
ehliyet-sinavi-sonuçlari-ne-zaman-açiklanacak-29-ağustos.jpg
29 Ağustos'daki ehliyet sınavı sonuçları MEB tarafından 8 Eylül 2015 salı günü açıklanacak. Sınava katılan adaylar MTSAS yani ehliyet sınavı sonuçlarını meb.gov.tr internet adresinden sorgulama yaparak öğrenebilecekler.

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip.

EHLİYET SINAVI YENİ YÖNETMELİĞİ

Yeni yönetmeliğe göre sürücü adayının tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi, yokuşlarda el freni kullanmadan kaldırması gerekiyor.

Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direksiyon sınavında başarısız olunmasında en büyük etkenler arasında yer alan bu hatalarda adaya ikinci bir hak verilmesi için teklif hazırladıklarını söyledi.

Yılmaz, adayların aşırı heyecan nedeniyle sınav esnasında araç kullanma becerilerinde aksaklıklar olabileceğini vurgulayarak, "Deneyimli bir şoför bile zaman zaman tek seferde park edemez, kullandığı aracı stop ettirebilir ya da el freni kullanmadan yokuşlarda kalkamaz. Sürücü adaylarının bu becerilerden tek seferde, hata yapmayacakları bir sınava tabi tutulması çok sayıda adayın direksiyon sınavından kalmasına neden oluyor" diye konuştu.

Sürücü adayının akıcı trafikte araç kullanma becerisi, şerit ihlali yapmaması, yaya haklarına uyması, trafik ışıklarına dikkat etmesi gibi unsurların çok daha önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Adaya yokuşta durup kalkma becerisini isterse el freni yardımıyla yapması, tek seferde park edememesi ya da aracı stop ettirmesi halinde adaya bir hak daha tanınması yönündeki tekliflerimizi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne sunduk. Genel Müdürlük, sınavlarda yaşanan bu tür aksaklıklara çok karşı duyarlı ve bizden gelen önerileri dikkate alıyor. Bu aksaklığın giderilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor."