BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

28 Şubat'ta en çok kim kırıldı?

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, 28 Şubat süreciyle ilgili başlatılan soruşturmalar hakkında konuştu

Abone ol

28 Şubat sürecinin en önemli isimlerinden eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Nevşehir'de, Anadolu Gençlik Derneği Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve SP'lilerin yoğun ilgi gösterdiği programda sevgi gösterileriyle karşılanan Fatih Erbakan, program sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

28 Şubat sürecinde babasının en çok Süleyman Demirel'e kırıldığı şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Fatih Erbakan, şunları söyledi

O tabi kişisel olarak kendisinin, biraz da özel hayatına ilişkin bir açıklamaydı. Bu olayları asıl planlayan ve peyder pey bunları yürüten, çeşitli dönemlerde çeşitli kurumlara, çeşitli kişilere bunları yaptıran malum dış güçler. Rahmetli babamın 'ırkçı emperyalizm' olarak tanımladığı dış güçlerin oyunları ve planlarıdır. Bugün bu planlara alet olanların kendilerinin de ifade ettiği gibi, 'Biz bu plana kurban olduk. Çok pişmanız. Hata ettik' dedikleri gibi. Dolayısıyla önemli olan bu dış güçlerin, bunları planlayanların etkisinin Türkiye üzerinden kaldırılması çok önemlidir. Bu planlara, bu etkilere karşı uyanık, şuurlu insanların yönetimde olması çok önemlidir. Yoksa bu planları yapanlar, bu planları yapmaya, bu gibi oyunları çeşitli dönemlerde sahneye koymaya devam edeceklerdir. Dolayısıyla bu ne ilk olur ne de son olur. Bu sebeple bunun farkında olmak, asıl bunları üreten, bu planları yapan ve Türkiye'de uygulatmaya çalışan dış güçlerin etkilerine karşı uyanık olmak ve bu etkileri ortadan kaldırmak çok önemli. İnşallah artık bu bir son olur. Milletimizde, yöneticilerimizde, siyasilerimizde ırkçı emperyalizmin dış güçlerinin bu planların farkında olurlar ve bundan sonra bu gibi oyunlara, planlara alet olmazlar. Çünkü son pişmanlık fayda vermiyor. Her ne kadar bunun farkına varmaları iyi bir şeyse de olan milletimize oluyor, ülkemize oluyor ve çok büyük zaman kaybı oluyor. Bir daha pişman olmamak için bu dış güçlere karşı uyanık olunması lazım.

'İNTİKAMDAN YANA DEĞİLİZ'

28 Şubat davasına müdahil olup olmayacakları yönündeki soru üzerine de Fatih Erbakan, bununla ilgili henüz karar vermediğini söyledi. Gelişmeleri izlediklerini belirten Erbakan, İnşallah adalet yerini bulur. Bundan sonra böyle bir şey olmaması için, caydırıcı olması için önemli bir adım olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman intikamdan, cezalandırmadan yana değiliz önemli olan bu olayların bir daha gerçekleşmesinin önlenmesi. Bu olaylara yeniden insanların alet olmaması için onların şuurlandırılması ve eğitilmesi önemli. diye konuştu.