BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat soruşturmasında 11 tutuklama

28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 11'i tutuklandı...

Abone ol

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 11'i tutuklandı.

Zaman gazetesinde hedefteki ismin sorgudaki ayrıntılarına ulaştı. Gazetede yer alan habere göre, şüpheliler arasında bulunan emekli Korgeneral Çetin Saner'e, savcılık sorgusunda dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e yapılan 'yağlı kazık' tehdidi iddiası hatırlatıldı ve "Akşener'i 'yağlı kazığa oturmak' ile tehdit ettiniz mi?" diye soruldu. Saner, böyle bir beyanının olmadığını, konunun bu sözleri Meral Akşener'e ilettiği ifade edilen dönemin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan'a sorulması gerektiğini söyledi. Buna karşılık Akşener'in 'kendisine gönderdiği "Söyleyin ona Kazıklı Voyvoda da bir eşcinseldi." cevabını doğruladı.

O ANDA SİNİRLE BAZI ŞEYLER SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM

Saner, bu sözlerin tahrik edici olduğunu savundu. Emekli Korgeneral Çetin Saner, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan ile yaptığı görüşmeyi kabul etti. "Karargâhın çevresinde teknik takipte olan polis otosunu görünce Ünüsan'ı çağırttım. O anda sinirle bazı şeyler söylemiş olabilirim. Kazık ifadesini kullandığımı hatırlamıyorum. Genelkurmay'ın ve askerlik müessesinin onurunu korumak için bu görüşmeyi yaptım. Tehdit etmedim." dedi.

Soruşturmanın son dalgasında gözaltına alınan 17 şüpheliden 15'i, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şüphelilerin mahkeme sorgusu tamamlandı. 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğince sorgulanan 15 şüpheliden 11'i tutuklanırken, 4 kişi serbest bırakıldı. 

Tutuklanmasına karar verilenler şunlar:
Korgeneral Tevfik Özkılıç
Tümgeneral Berkay Turgut
Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın
Tuğgeneral Celalettin Bacanlı
Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım
Tuğgeneral Metin Keşap
Emekli Korgeneral Mustafa Bıyık
Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç
Emekli Tümgeneral Erdal Şenel
Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar
Emekli Tümgeneral Çetin Saner

Mahkeme, Emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır, Emekli Albay Ardan Kıratlı, Emekli Astsubay Asım Atak ve Emekli Astsubay Abdullah Hoşgür'ün serbest bırakılmasına karar verdi.