BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  DÜNYA

28 Şubat bir darbe değildir

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı İsmail Hakkı Karadayı, müşteki avukatların sorduğu sorular üzerine, “28 Şubat bir darbe değildir. Bun...

Abone ol

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı İsmail Hakkı Karadayı, müşteki avukatların sorduğu sorular üzerine, “28 Şubat bir darbe değildir. Bunu çok iyi bilmeniz gerekir” dedi.
28 Şubat dönemine ilişkin hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye ve düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davanın 49’uncu duruşması başladı.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmaya, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile tutuklu, tutuksuz sanıklar, müşteki avukatlar ve taraf avukatları katıldı.
Müşteki avukatların sorularına cevap vermeme hakkını kullanan Karadayı, Sincan’da tankların yürütülmesi karşısında olayın sorumluları ile ilgili bir işlem yaptınız mı? sorusuna, “Olayın sorumlusu yok. O yüzden bir işlem yapmadım” cevabını verdi.
12 Aralık Perşembe günü yaptığınız savunmada, Bükreş’te yapmış olduğunuz açıklama ile Erbakan’ın size teşekkür ettiğini belirttiniz. Erbakan’ın size teşekkür etmeye sevk etmesinin nedeni nedir? Sorusuna ise Karadayı şöyle cevap verdi: “Erbakan hassas bir insandı.”
Karadayı, müşteki avukatların sorduğu sorular üzerine, “28 Şubat bir darbe değildir. Bunu çok iyi bilmeniz gerekir” diye karşılık verdi.
Müşteki Avukat Namık Kemal Burhan’ın sorduğu soruların ardından cevap veren Karadayı, “Ben ilk defa mahkemeye geliyorum. Sizleri dinledikten sonra gerçek mağdurların burada oturan arkadaşlarım olduğunu gördüm. Silahlı kuvvetler neler yapmış” yanıtını verdi ve Karadayı’nın bu sözleri sanık yakınları ile müşteki avukatlar arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.
(İHA)