BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

28 Kasım İngiltere Basın Özeti

İngiltere'de hükümetin AB üyesi ülkelerin İngiltere'de çalışan göçmen işçileri için sıkılaştırmayı planladığı düzenlemeler gündemde.

Abone ol

İngiltere'de hükümetin AB üyesi ülkelerin İngiltere'de çalışan göçmen işçileri için sıkılaştırmayı planladığı düzenlemeler gündemde.

Gazetelerde bugün Başbakan David Cameron'un konu hakkındaki uzun süredir yapması beklenen konuşması öne çıkıyor. Gazeteler, Cameron'un bugün yapcağı konuşmadan satır başlarını birinci sayfalarına taşımış.

Cameron: AB'den çıkarız

Telegraph gazetesi, Başbakan "kırmızı çizgileri belirledi" diyerek, Cameron'un sözlerini manşetten vermiş. Cameron "Eğer göçmen reformları başarısız olursa, İngiltere'yi Avrupa dışına taşımaya hazırım" diyor.

Yapılması planlanan uygulamara göre, göçmen işçiler eğer altı ay içinde iş bulamazlarsa sınır dışı edilecekler. İngiltere'de dört yıl boyunca kalmadıkları sürece toplu konut gibi haklardan yararlanamayacaklar.

Times gazetesi de konuyu manşetine taşımış ve Cameron'un AB'den çıkarım tehdinin altını çizmiş.

Gazete, Cameron'un İngiltere'yi göçmen işçiler için daha az çekici bir ülke yapmayı sağlayacak reformları ilan edeceğini yazıyor.

Guardian gazetesi ise Cameron'un açıklayacağı yeni düzenlemelerin hali hazırda Birleşik Krallık sınırları içinde çalışan 300 bin AB göçmenini etkileyeceğini söylüyor.

İskoçların tartışılan yetkileri

Independent gazetesinin manşetinde ise İskoçya yönetimine bağımsızlık referandumunda Birleşik Krallık'ta kalmaya karar vermelerinin ardından verilecek olan yeni yetkiler var. Gazete "Kırık dökük Britanya" başlığı ile çıkmış.

Gazete, Başbakan Cameron'un İskoç milletvekillerinin Birleşik Krallık'ın geri kalanı hakkında vergi değişiklikleri konusunda oy sahibi olmayacaklarını duyuracağını söylüyor. Bu önemli değişiklik gerçekleşirse, gelecekte bir İşçi Partisi hükümeti kurulması durumunda hükümet kendi bütçesi için Avam Kamarası'nın desteğini alamaması muhtemel olacak.

İşçi Partisi Cameron'un bu planının milletvekilllerini iki sınıfa ayırmasından ve 307 yıldır devam eden birliğin yıkılmasından korkuyor.

En pahalı boşanma

Financial Times gazetesinin birinci sayfasında ise İngiltere tarihinin en pahalı boşanma davası var.

Mahkeme, serbest yatırım fonları ile milyarder olan Sir Chris Hohn'un boşandığı karısına 530 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Kişisel serveti 1.3 milyar dolar olan Hohn, karısının servetinin yüzde 25'ini hakettiğini öne sürüyordu.

Temmuz ayından beri süren davada hakim çiftin sosyetik bir yaşam sürmek yerine daha mütevazi bir hayat sürdüğünü söyledi.

Surrey'de büyüyen Hohn, Jamaikalı bir araba tamircisinin oğlu.