BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

270 öğretmen göreve başladı

270 öğretmen yemin ederek göreve başladı

Abone ol

Bağcılar'da düzenlenen Öğretmenler Günü özel programına 5 bin 516 öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Programda, 270 stajyer öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adımını atarken, 14 öğretmen de emekli olarak Hizmet Şeref Belgeleri'ni aldı.

Bağcılar Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği geleneksel Öğretmenler Günü programı Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa 5 bin 516 öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum" dedi. "Bizim kültür ve medeniyet dünyamızda öğretmen demek, yeni bir nesil demektir" diyen Çağırıcı, "Sizler, yeni nesli inşa eden eğitim gönüllülerisiniz. Bundan dolayı yaptığınız iş oldukça değerli" diye konuştu.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ

Program kapsamında, Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği'nin 21 ve 22'inci maddeleri gereğince 270 stajyer öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adımı atarken, 14 öğretmen de Hizmet Şeref Belgeleri'ni alarak emekli oldu.

Programda öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaparken yine öğretmenler korosu Türk halk müziği konseri verdi. Programa Van'ın Erciş ilçesinde öğretmen olarak görev yaparken depremi yaşayan Uğur-Öznur Çelik çifti de katıldı. Öğretmenlere, günün anısına hediyeler verildi.

ÖĞRETMEN YEMİNİ

Stajyer öğretmenler Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliğine göre şu şekilde yemin ediyor:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na, Atatürk inkılap ve ilkelerine, Anayasa'da ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milleti'nin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip koruyup bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasa'nın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim"