BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  GÜNCEL

26 yıl sonra bir ilk Bakan Jülide Sarıeroğlu ilk sözleri

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı kabine revizyonu sonrası devir teslim törenleri bugün de devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 26 sonra bir ilk gerçekleşti ve Jülide Sarıeroğlu görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Bakan Sarıeroğlu'nun ilk sözleri bakın ne oldu

Abone ol

Kabinedeki değişikliğin açıklanmasının ardından bakanlıklarda devir teslim törenleri devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Jülide Sarıeroğlu ise görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı.

Bakan Sarıeroğlu, "26 sene sonra tekrardan bir kadın bakanla bakanlığımız buluşmuş olacak. Bu anlamda da sorumluluğumun çok yüksek olduğunu biliyorum" dedi.

Jülide Sarıeroğlu kimdir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Jülide Sarıeroğlu da görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Sarıeroğlu, "Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Önümüzdeki dönemin hayırlarla sürmesini temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kapsama alanı çok geniş, 80 milyon vatandaşımızın hem dününü hem bugününü ilgilendiren, insana dokunan bir bakanlığın sorumluluğunu aldığımın bilincinde olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki zorlu dönemde de desteklerini esirgememesini rica ediyorum. Birçok çalışma arkadaşımızı da tanıyorum" diye konuştu.

 26 YIL SONRA BİR İLK

Bakan Sarıeroğlu, "26 sene sonra tekrardan bir kadın bakanla bakanlığımız buluşmuş olacak. Bu anlamda da sorumluluğumun çok yüksek olduğunu biliyorum. Bizler siyasette kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları için çok büyük çabalar sarfettik. Rabbim mahçup etmesin. Makamlar mevkiler geçici, bunun bilincinde olan bir insanım" dedi.