BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

250 PKK'lı terörist birden saldırdı

Şemdinli'de askeri bölüğe saldırının ayrıntıları ortayla çıkıyor. Yaşananlar inanınır gibi değil.

Abone ol

Sınırdan geçen PKK'lı sayısı 250.. Üç koldan saldırdılar.. Çatışma sabaha kadar sürdü.. Askeri birliğin bulunduğu alana saldıran hainler ile mehmetçik arasında adeta savaş yaşandı. 9'nu hain saldırıda 2'sini de mayın patlamasında şehit verdik.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine yapılan saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor.

AĞIR SİLAHLARLA SALDIRDILAR

Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

ÇATIŞMA 5 SAAT SÜRDÜ

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

Şemdinli’de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı’ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 9 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı.

KAYIPLAR NEREDE YAŞANDI?

Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.