BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

25. İstanbul Caz Festivali "Çocukça Bir Gün" ile çocukların yüzünü güldürüyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenşenen İstanbul Caz Festivali ilki geçtiğimiz sene düzenlenen “Çocukça Bir Gün”ün ikincisiyle çocuklara özel konser, atölyeler ve performanslardan oluşan bir gün düzenliyor. Etkinlik, 7 Temmuz Cumartesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de!

Abone ol

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenşenen İstanbul Caz Festivali ilki geçtiğimiz sene düzenlenen “Çocukça Bir Gün”ün ikincisiyle çocuklara özel konser, atölyeler ve performanslardan oluşan bir gün düzenliyor. Etkinlik, 7 Temmuz Cumartesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 21 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen ve bu sene 25. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali ilki geçtiğimiz sene düzenlenen “Çocukça Bir Gün”ün ikincisiyle çocuklara özel konser, atölyeler ve performanslardan oluşan bir gün düzenliyor. 7 Temmuz Cumartesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de ve müzenin atölye alanlarında H&M Kids’in gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek “Çocukça Bir Gün”de, Okay Temiz’in hazırladığı ritim atölyesi ve çeşitli aktivitelerle çocuklar unutulmaz bir gün yaşayacak.

Okay Temiz ile “Ritmini Yakala”
15.00-15.45 (5-8 yaş)
16.15-17.00 (9-11 yaş)
Sakıp Sabancı Müzesi The Seed
Okay Temiz ile “Ritmini Yakala” adlı interaktif ritim atölyesi kapsamında biletli izleyicilerden öncelikle 5–8 yaş grubu sonrasında 9–11 yaş grubu çocuklar The Seed’de buluşuyor. Okay Temiz, çocuklara hediye edilecek darbuka, ay def, claves ve marakas enstrümanlarını çocuklara öğretecek. “İnsanlar doğal bir ritim duygusuyla doğarlar. Çünkü hayatın sırrı kalp atışlarımızın ritmik düzeninde gizlidir.” diyen Okay Temiz, farkında olmadığımız bu doğal ritim duygusunu yüzeye çıkarmak için uzun senelerdir düzenlediği ritim atölyelerinden bir yenisinde Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de çocuklarla bir araya geliyor.

El Yapımı Caz Albümüm
15.00-15.45 (9-11 yaş)
Sakıp Sabancı Müzesi Sicimoğlu Zemin Kat Atölye Alanı
Çocuklar caz enstrümanları ve caz sanatçıların yer aldığı çıkartmalardan kendilerine caz albümü yapacaklar.

Tuna Pase ile Sesin Yolculuğu
15.00-15.45 (9-11 yaş)
Sakıp Sabancı Müzesi Sera Atölye Alanı
Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Tuna Pase’nin vereceği atölyede çocuklar müziğin, seslerden başlayarak uzun ve renkli hikâyesini, enstrümanlar ve müzik türleri üzerinden, dünyada gezerek öğrenecek.

Caz Kolaj
16.15-17.00 (5-8 yaş)
Sakıp Sabancı Müzesi Sicimoğlu Zemin Kat Atölye Alanı
Zemin Kat Atölye Alanı’nda gerçekleştirilecek “Caz Kolaj” kapsamında çocuklara verilen müzikle alakalı kolaj malzemeleri ile minikler albüm kapağı, afiş gibi görsel malzemeler tasarlayacak.

Caz Neşesi
16.15-17.00 (5-8 yaş)
Sakıp Sabancı Müzesi Sera Atölye Alanı
“Caz Neşesi”nde çocuklara çeşitli şarkılar dinletilerek ardından onlardan iki çocuk hayal etmeleri istenecek. Daha sonra çocuklardan şarkının ritmine ve duygusuna göre hayal ettikleri çocukların neler yaptığını hikâyeleştiren çizimler yapmaları istenecek.
Okay Temiz’in ritim atölyesi ve diğer etkinlikler bittikten sonra bahçede yine herkese açık bir şekilde Okay Temiz eşliğinde çocuklar yeni öğrendikleri enstrümanları ile bir toplu gösteri yapacak.
Ayrıca müze bahçesine kurulacak H&M Kids atölye alanında da çocukları çeşitli aktiviteler bekliyor. H&M Kids Atölye alanı bahçede saat 12.00’den itibaren herkese açık olacak.

Etkinliğe bilet alan ebeveynler ve çocuklar Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulunan kalıcı sergiyi gezmek üzere rehberli turlara katılabilirler. 15.00-15.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek ilk müze turuna 9-11 yaş arası çocuklar, 16.15-17.00 saatleri arasında 5-8 yaş arası çocuklar ve ebeveynleri katılabilecek. Atölyelere ve müze turuna katılım için 25'er kişilik kontenjan bulunmaktadır. Etkinliğe bilet alan izleyicilerin rezervasyon.iksv.org adresinden müze turu ve atölyeler için rezervasyon yaptırması gerekmektedir.

Etkinlik biletleri satışta
“Çocukça Bir Gün” etkinliğinin oturmalı düzende tam 60 TL ve çocuklar için 50 TL olan biletleri Biletix satış kanalları, İKSV gişe ve etkinlik günü Sakıp Sabancı Müzesi’nden alınabilir.