BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

2.5 aylık bebeğin yürek yakan ölümü

Rahatsızlanarak hastaneye götürülen 2.5 aylık bebek kurtarılamadı.

Abone ol

Samsun'un Tekkeköy İlçesi’nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 2.5 aylık bebek hayatını kaybetti. Doktorlar bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğünü söyledi.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Necla ve 26 yaşındaki Murat Bakırcı çiftinin 2.5 aylık bebekleri Kübra Bakırcı rahatsızlandı ve dün Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürekli ağlayan bebeği muayene eden doktorlar, yaptıkları tüm müdahaleye rağmen Kübra Bakırcı’yı kurtaramadı.

İLK BELİRLEME BESLENME YETERSİZLİĞİ

Kübra Bakırcı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Gazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopside beslenme yetersizliğinden öldüğü belirlenen Kübra bebeğin ölüm nedeni Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin adından kesinleşecek.

İKİ ÇOCUKLARI DAHA VAR

2.5 aylık Kübra Bakırcı’nın annesi 25 yaşındaki Necla Bakırcı, eşinin işsiz olduğunu, dilenerek yaşamaya çalıştıkları söyledi. Necla Bakırcı, ekmek parası bile bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, "2.5 yıl önce 5.5 yaşındayken kızım Kumru’yu kaybettim. Şimdi Kübra açlıktan öldü. Bebeğim açlıktan, parasızlıktan öldü. 2 çocuğum daha var. Onlar da aç. Ekmek almaya paramız yok" dedi.

Çoğu zaman komşularının verdiği yemekle karınlarını doyurmaya çalıştıklarını da söyleyen anne Bakırcı, "Mecburum dilenmesem tencerem kaynamıyor. Çocuklarım ne yiyecek? Dilenerek aldığım parayla tencere mi kaynatayım, çocuklarıma bez mi alayım, ölen kızıma mama mı alayım?" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

İKİ GÜNDEN BERİ TENCEREMDE YEMEK YOK

Daha önce gittiği doktorların bile kendisine yardım ettiğini, onların verdikleri mama ile kızını beslediğini ama kurtaramadıklarını da anlatan Necla Bakırcı, "Sütüm yok. Çayla insanın sütü olur mu? İki günden beri tenceremde yemek yok. Komşularım bir tabak yemek getirecek de çocuklarım yiyecek" diyerek yaşadıkları acı hayatı anlatmaya çalıştı.

İŞ KAZASI GEÇİREN BABA DA SAKAT OLDUĞU İÇİN ÇALIŞAMIYOR

Eşinin anlattıklarını çaresizlik içerisinde dinleyen ve kendisinin de 2008 yılında üzerine vinç düşmesi sonucu sağ ayağının bilekten aşağısının koptuğunu söyleyen 26 yaşındaki Murat Bakırcı da "Bu yüzden çalışamıyorum. Çalışamadığım için evime ekmek getiremiyorum. Kızımın ölme sebebi açlık. Durumumuzun ne olduğu belli. Yardım bekliyoruz. İki tane daha çocuğum var. Bakamıyorum, muhtacım. Elimden bir şey gelmiyor" diye konuştu. Murat Bakırc, bu sözlerinin ardından da gözyaşlarına hakim olamadı. Gözü yaşlı baba, evdeki boş buzdolabını da göstererek yardım istedi.