BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  POLİTİKA

24 Haziran gecesi Muharrem İnce ne yapacak?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, 24 Haziran seçimlerini kaybedeceğini öne sürdüğü CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim gecesi neler yapabileceğini yazdı.

Abone ol

24 Haziran seçim sonuçları belli olunca gözler cumhurbaşkanı adaylarına çevrilecek? İnce kaybederse tepkisi nasıl olur? Merak edilen soruya Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, "Yarın gece Muharrem İnce ne yapacak?" başlıklı köşesinde yanıt verdi.

İnce'ye gönül verenleri kızdıracak bir yazı kaleme alan Uğur, İnce'nin seçim kampanyasında tartışılan sözleri ve davranışlarını gündeme getirerek bu soruya cevap veriyor:

"Büyük bir ihtimalle bir arkadaşının evinde çilingir sofrasını kurdurup rakının dibine vuracaktır. Kafa bi milyon olduğunda ise artık ondan duymaya alışık olduğumuz en güneş yüzü görmemiş küfürler eşliğinde masaya bir tekme atabilir, buna şaşırmayız.
Muharrem İnce’nin yarın gece bu çilingir sofrasında yanında olacak arkadaşına önerim var. İnce’nin seçim sürecindeki performansını da dikkate alıp ona kadeh kaldırmalı ve aynen şöyle demeli:
“Haydi, gel bakalım Muharrem. Bu gece kaybettiklerimize içelim. Ben şerefine, sen de seçimlere ve geleceğine...”

CAMİDE DİZ ÇÜRÜTTÜĞÜNE DEĞECEK Mİ?
Hakiki dost acı söyler çünkü. Görevi, hata üstüne hata yapan dostlarını uyarmak ve kaybettiğinde de gerçek hayatına döndürmektir.
O da acaba sunturlu bir küfür sallayıp aklından “Ulan günlerce camilerde diz çürüttük, iki lafımızdan birinde Allah dedik, peygamber dedik, Âyet-el Kürsi’yi dilimizden düşürmedik, başörtülü kızlarımıza nağme yaktık ama hiçbiri işe yaramadı. Bu adamlara yaranılmaz zaten, hepsine eski sistem kötek gerek” diye geçirir mi?

KÜÇÜK ÇOCUĞU PLATFORMDAN ATANDA O
Muharrem Bey tavukları da hayal ediyor olabilir. Tavukçuluk saygın bir meslek. Küçümsediğimizden değil, asla. Onlar olmasa temel gıdalarımızın birinden mahrum kalırız, bu gerçek. Korkum şu ki tavuklar da Muharrem Bey'in öfkesinden nasibini alır mı?
Şaka yapmıyorum. Muharrem İnce tekin biri değil. Masum bir resepsiyon görevlisine küfür-kıyamet dümdüz giden de o, sahneye çıkan küçük bir çocuğu “Bak senin yüzünden bir dakikamı kaybettim. İn aşağıya, in in” diye kolundan tuttuğu gibi platformdan atan da.
Yine kendisiyle selfie çektiren vatandaşı korumalarının platformdan aşağı fırlatıp attığını hepimiz hatırlıyoruz. Daha iki hafta önce yaşandı. Onlar koruma deyip kimse sıyrılmasın. At sahibine göre kişner.
Mesele şu, İnce’nin gözünde insanların sinek kadar değeri yok.

Fuat Uğur'un yazısının tamamı