BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

24 Haziran anketleri SONAR son seçim anketinde yüzde şoku!

Son seçim anketleri ne diyor, 24 Haziran anketleri son durum nasıl, partilerin oy oranı yüzde kaç araştırmaları seçime 4 gün kala hız kazandı. SONAR araştırma şirketi genel seçimler öncesinde seçmene oyunuzu kime vereceksiniz diye sordu. İşte son seçim anketindeki partilerin durumu ve oy dağılımı

Abone ol

Son seçim anketleri, 2018 genel seçim anketleri son oy dağılımı nasıl, hangi partinin oyu ne kadar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç puanla önde görülüyor? 2018 genel seçime sayılı günler kala son oy durumları internethaber'de.

Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'in güncel oy tahminlerini seçim anketleri üzerinden hep birlikte görelim. SONAR Araştırma Şirketinin yaptığı son 24 Haziran 2018 seçim anketlerini hep birlikte inceleyelim.

SONAR, 7-17 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde 3 bin kişi ile cumhurbaşkanlığı seçimi araştırması yaptı. İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay illerinde vatandaşlara, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verecekleri sorusu yöneltildi.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE MUHALEFET ARTIYOR: SONAR Araştırma, seçime 37 gün kala Türkiye'nin nabzını tuttu. 26 ilde yapılan cumhurbaşkanlığı son seçim anketine göre Tayyip Erdoğan, yüzde 42'lik oy oranı ile ilk turun birincisi. İnce ve Akşener'in toplam oyu, Erdoğan'ın ilk turdaki oyunu geçiyor.  SONAR Araştırma Şirketi tarafından 26 ilde 3 bin kişi ile yapılan cumhurbaşkanlığı seçim anketinden ‘’Seçim 2. tura kalacak” sonucu çıktı.

İlk turda Erdoğan yüzde 42 oy alırken, CHP’nin adayı Muharrem İnce yüzde 21.91 oy ile 2. sırayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yüzde 21 oy ile 3. sırayı paylaştı. HDP’nin adayı eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş yüzde 11.01, SP lideri Temel Karamollaoğlu’na yüzde 2.10, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de yüzde 1.98 oy çıktı. Buna göre ilk turu 24 Haziran’da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuç alınması, 2. turun yapılacağı 8 Temmuz’a kalacak. Araştırmanın hata payının 0.99–1.81 aralığında olduğu vurgulandı ve kararsız seçmenler de orantısal biçimde dağıtıldı.

 SONAR anketörleri, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapılsa, sayacağım isimlerden hangisine oy verirsiniz?” sorusunu yönelttiler ve 6 adayın ismini sıraladılar.