BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

23 numaralı bodrumda Amerikalılar mı var?

CİZRE'de 23 numaralı binanın bodrum katıyla ilgili Star yazarı Ahmet Kekeç, ilginç bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Cizre'de 23 No'lu bina tartışması sürüyor. Güvenlik birimlerine göre orada teröristlerin saklanıyor. HDP'liler ise yaralı sivillerin olduğunu iddia ediyor.

Tartışmalara Ahmet Kekeç, "23 numaralı bodrumda Amerikalılar mı var?" başlıklı yazıyla katıldı. Yazar, bugünkü köşesinde HDP'lilerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalarının yalan çıktığına işaret etti.

O BİNADAN AMBULANSLARA ATEŞ AÇILDI

Kekeç, yaralı sivilllerin olduğu iddiasının güvenlik birimlerinin eve ulaşmaya çalışan ancak ateş altında kaldıkları için dönmek zorunda kalan sağlık görevlilerine ait görüntülerin yayınlandığını aktardı.

HDP'NİN BODRUM İLGİSİ

Bodrumda, terör örgütünün çok önem verdiği üst düzey iki yöneticinin bulunduğu iddiasını hatırlatan Kekeç, HDP’nin konuyu sahiplenmesinin nedeninin bu olabileceği görüşünü de okurlarına duyurdu.

HDP’nin bodruma olan ilgisinin hiç eksilmediğini belirten yazar, "Bodrumda, görmemizin sakınca yaratacağı kişi ya da kişiler mi bulunuyor?" diye sordu.

BİZİ ÇOK ŞAŞIRTACAK BİR ŞEY ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIZ

Obama temsilici McGurk'un Kobani'de PYD sözcüzünden plaket almasına isim vermeden değinen Kekeç, sözü Cizre'deki Bodrum'a getiriyor:

"Mesela, Amerikalılar... Bunu, “öylesine” ortaya atılmış bir iddia sayabilirsiniz. Ciddiye almayabilirsiniz... Ben de “ciddiye alınabilir” bir şey söylediğimi düşünmüyorum... Şunu demeye çalışıyorum: O bodrumda bizi çok şaşırtacak bir şey çıksa, şaşırmayız... Terör örgütüyle her düzeyden ilişki kuran, onları ağır silahlarla donatan, terör örgütü tarafından ağırlanmayı ve plaketle ödüllendirilmeyi müttefiklerine karşı sorumsuzca bir hareket olarak görmeyen Amerika’nın o bodrumda suçüstü yakalanması hiç şaşırtıcı olmayacaktır."