BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan’ın diğer yüzü

Şırnak’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bazı çocuklar, sokakta tartıcılık ve ayakkabı boyacılığı yaparak aile geçimine kat...

Abone ol

Şırnak’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bazı çocuklar, sokakta tartıcılık ve ayakkabı boyacılığı yaparak aile geçimine katkıda bulundu.
Şırnak’ta, sabah erken saatlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı. Kentte bazı çocuklar etkinliklerde gönüllerince eğlenirken, bazı çocuklar ise, ellerindeki tartı ve ayakkabı boyama sandığı ile para kazanmaya çalıştı. Tartıcılık yaparak aile geçimine katkıda bulunmaya çalışan İsa adlı çocuk günde 5 veya 7 lira kazandığını söyledi. Minik İsa, "Tartıcılık yapıyorum. Bugün 6 lira kazandım paramı anneme vereceğim. Evin geçimine katkı sağlıyorum. Günlük 5-7 lira arası kazanıyorum. Para kazanmak için kutlamalara katılamadım" dedi.
Tartıcılık yapan küçük Serhat ise para kazanmak için 23 Nisan kutlamalarına gitmediğini belirtti. Küçük Serhat, "Bugün 23 Nisan’a gitmedim para kazanmak için. Kazandığım paraları anneme veriyorum" diye konuştu.
Ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Sait adlı çocuk da, topladığı paraları ailesine vererek aile geçimine katkıda bulunduğunu kaydetti.
(İHA)