BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

'23 Nisan'ın amacı soykırımı unutturmaktı!'

Tarihçi ve Radikal yazarı Ayşe Hür "23 Nisan Çocuk Bayramı, Ermeni soykırımını unutturmak için konuldu" dedi.

Abone ol

Tarihçi Ayşe Hür, “24 Nisan Ermeni soykırımının hatırlanmasına fırsat verilmemesi için 23 Nisan bayram olarak konulmuştur. Yine 25 Nisan Anzak Günü de kasıtlı olarak bu tarihe denk getirilmiştir. Amaç, Ermeni soykırımını hatırlatmamaktır” dedi.

HDP Çanakkale İl Örgütü, 1915 Ermeni katliamının 100’üncü yılı dolayısıyla Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Tesisleri’nde “Demokrasi ve Barış” konulu konferans düzenledi.

Gazeteci Nuray Sancar’ın moderatörlüğünde yapılan konferansta konuşan Ayşe Hür, “Türkiye’nin Ermeni soykırımının inkarı için her yolu denediğini belirterek milli tarihlerin ve bayramların çıkış noktasının tarihi olay ve olguları yok etmeye yönelik olduğunu” söyleyerek, “Mesela 24 Nisan Ermeni soykırımının hatırlanmasına fırsat verilmemesi için 23 Nisan bayram olarak konulmuştur. Yine 25 Nisan Anzak Günü de kasıtlı olarak bu tarihe denk getirilmiştir. Amaç, Ermeni soykırımını hatırlatmamaktır” dedi.

‘Abdülhamit’in son oyunu’

Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ohannes Kılıçdağı, 2. Abdülhamit döneminde 1909’da gerçekleştirilen Adana katliamını hatırlatarak katliamda 10 gün içinde 20 bin Ermeni’nin katledildiğini belirtti. Kılıçdağı, “Bu Abdülhamit’in son oyunu olarak nitelendiriliyor. Nasıl olur da şimdi bu görmezden gelinir?” dedi. Kılıçdağı, devletin soykırımı kabul edip özür dilemesini istedi. Tarihçi yazar Nevzat Onaran ise, “soykırım sonrasında Ermenilere ait mallarına el konulduğunu” söyledi.