BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

23 Nisan törenlerinde bir tek onlar yoktu

HDP, 23 Nisan kutlamaları nedeniyle Anıtkabir ve TBMM’deki çelenk koyma törenlerine katılmadı.

Abone ol

23 Nisan Uulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene diğer milli bayramlarda olduğu gibi HDP'den genel başkan düzeyinde katılım olmaması dikkat çekti.

Meclis'teki Atatürk Anıtı ve Anıtkabir'deki törenlere HDP'den katılım olmadı.

ANITKABİR'DE KİMLER VARDI?

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile çok sayıda milletvekili katıldı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA

HDP’li Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, “Meclis Başkanı’nın resepsiyonları iptal etmesi ve 23 Nisan’a yaklaşımındaki ciddiyetsizlik; çocuklara adanan bayramda, çocuk istismarı konusundaki riyakarca yaklaşımlar nedeniyle grubumuzu törenlere katılılıp katılmama konusunda serbest bıraktık. Yöneticiler olarak biz de katılmadık” dedi.