BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan hava durumu son rapor

Yurt genelinde sıcaklık düşüyor şiddetli yağışlar başlıyor. 23 Nisan hava durumu birçok bölgede şiddetli yağışlar var. Meteoroloji kritik hava durumu için uyardı.

Abone ol

Yurt genelinde hava durumu yüzü kışa dönük bir sonbahar gibi. Önümüzdeki 3 gün içinde sıcaklık düşüşü sert hissedilecek. Yurdun büyük bir bölümü ıslanıyor. Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışlar var. Su baskınları ve sel görülebilir. Sıcaklık dalganışı devam edecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı bile görülübelir. Kuzey'de rüzgarlar sert esecek ve sıcaklıklar haftasonuna tekrar dönecek. Marmara'da rüzgar sert esecek gün içerinde sert rüzgar görülmeyecek ama soğuk hava etkisini arttıracak. 3-4 gün yağışlar sürecek. İstanbul hava durumu yarından itibaren yağışlı ve soğuk olacak.

hava-durumu.20150420152538.jpg

23 NİSAN'DA HAVA NASIL OLACAK?

Peki, 23 Nİsan'da hava durumu nasıl olacak? Yurt genelinde 23 Nisan'da hava durumu soğuk ve yağışlı olacak. İstanbul'da sıcaklık 11 derece olacak ve sabah saatlerinden başlayan yağış zaman zaman etkisini arttıracak.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2015-04-20-at-3.15.15-pm.png

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz'in büyük bir kesimlerinde beklenen yağışların; Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR SERT ESECEK

Genellikle güney ve güneybatı, iç bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların; Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BU İLLERDEKİLER DİKKAT!

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YARIN YAĞIŞLAR ŞİDDETLENİYOR

Beklendiği YerYapılan son değerlendirmelere göre; bugün ve yarın (Salı) , Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır,Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Yarın (Salı) Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.