BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan çocukları Köşk’te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü Şahin ve beraberindeki 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak için gelen yabancı öğrencileri temsil...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü Şahin ve beraberindeki 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak için gelen yabancı öğrencileri temsilen oluşan heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak için gelen yabancı öğrencileri temsilen oluşan heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Kabulün başında çocuklarla tek tek ilgilenerek onlarla neşeli bir sohbet gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerinin başında çocuklara, “Hoş geldiniz, bu güzel çocukların gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum. Sizi de burada görmekten büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

“BU ÇOCUKLAR 23 NİSAN’IN RUHU DEMEKTİR”
Cumhurbaşkanı Gül, bu projeden dolayı TRT’ye tebrik ve teşekkürlerini iletti. Dünyanın dört bir yanından çocukları Türkiye’ye getirip, onları Türkiye’nin güzel yerlerinde misafir edip, onları anne babaları gibi dikkatli bir şekilde bakıp, sağ salim herkesi kendi memleketine göndermenin çok büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Bundan dolayı TRT’ye tekrar teşekkür ediyorum. Çocukların hepsi bize emanet. Kendi öz çocuklarımız gibi hepsine tek tek dikkatlice bakacağız, sorumlulukları üstümüzde. Bunu bir kez daha hatırlatıyorum. Ayrıca 23 Nisan’ın ruhu bu oluyor” ifadesini kullandı.

“TÜM ÇOCUKLARI BARIŞ, GÜVEN VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMASI HEPİMİZİN ARZUSU”
Büyük Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Dünyada ilk defa olan bir şey bu. Çocukların kıymetinin böyle bir bayramla ilan edilmesi, gerçekten uzak görüşlülük. Sadece Türkiye’deki çocukları değil, başta komşularımız olmak üzere bütün dünyadaki çocuklar, hepimizin çocukları. Bütün çocukların mutlu olması barış içerisinde, güven içerisinde, huzur içerisinde yaşamaları hepimizin arzusu. Bunu ne kadar kendi çocuklarımız için istiyorsak, hiç tanımadığımız uzak yerlerdeki çocuklar için de aynı duyguları taşımalı ve bunun için de çalışmamız gerekir. Ayrıca bu kadar rengârenk, dünyanın dört bir yanından çocukların Türkiye’ye toplanması, Türk çocukları için de dünyanın gerçekliğini, dünyanın realitesini, dünyanın ne olduğunu tanıtması için de çok önemli. Güzel arkadaşlıklar dostluklar kurulmasını ümit ediyorum” dedi.

“SURİYELİ ÇOCUKLAR DA İNŞALLAH GÜNÜ GELDİĞİNDE HUZUR İÇERİSİNDE EVLERİNE DÖNER”
Çocuklar arasında bulunan Suriye’den gelen Ömer gibi aileleri zor şartlarda olanların da günü geldiğinde, en kısa zamanda evlerine güven ve huzur içerisinde dönmeleri dileğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
“İnsanları altın kafese bile koysanız, herkes kendi vatanım der. Onun için biz onlara ne kadar iyi ev sahipliği yapsak, ne kadar kendi çocuklarımız gibi baksak da herkes doğduğu toprağı, içtiği suyu arzu eder. İnşallah onlar da günü geldiğinde huzur içerisinde döner.”
Konuşmasının ardından aralarında Suriye’den gelen Ömer’in de bulunduğu çocuklar Cumhurbaşkanı Gül’e çiçekler verdi ve ülkelerinden getirdikleri sembolik hediyeleri sundular. Daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara hediyelerini verdi.
(İHA)