BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan Bayramı nedeniyle Taksim’de tören düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Taksim’de tören düzenlendi. <br/>Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, siv...

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Taksim’de tören düzenlendi.
Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Cumhuriyet Anıtı’na çelen bırakıldı. Bu sırada tören alanına girmek isteyen bir vatandaşla emniyet mensupları arasında da tartışma yaşandı.
Tören ardından Atatürk Vakfı üyeleri de anıta çelen bıraktı. Atatürk Vakfı Başkan Osman Şentürk, "Ulusal bayramlar, ulus olmak bilincinin idrak edilmesi ile yapılmalıdır, yürekten hissedilmelidir. Atatürk sevgisi ve saygısı olmayan bir iktidarın temsilciliğini yapmış olduğu töreni, tören olarak kabul etmiyoruz. O nedenle biz kendimiz kutlama yapıyoruz" dedi. Vakfı üyeleri, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.
CHP adına ise İl Genel Sekreteri Zeynel Emre Çelenk bıraktı. Çocuklarımıza bugün neden önemli olduğunun anlatılması lazım. 1 Mayıs’ta yine işçi bayramı var. Bayramlar bizim kültürümüzde küskünlüklerin, kırgınlıkların giderildiği, bir analmad barışın sağlandığı günlerdir. Yakında 1 Mayıs’ı kutlayacağız. 1 Mayıs’ı bu alanda kutlamamıza engel olunmasının hiçbir geçerli sebebi yok. Bizler CHP’liler olarak işçiler nerede olursa sonuna kadar onları yanında yer alacağız" diye konuştu.
(İHA)