BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

23 il için şiddetli kar yağışı uyarısı!

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisinde. Meteoroloji bir çok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Abone ol

2013 yılının beklenen ilk kar yağışı başladı.  Şiddetli yağışlar bir çok ilde etkili oluyor. Meteorolojinin yayınladığı uyarıya göre öğleden sonra Marmara Bölgesindeki 11 ilde şiddetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji şiddetli kar yağışı için iki ayrı uyarı yayınladı. Marmara bölgesinde yoğun kar yağışının öğleden sonra etkisin artıracağı duyuruldu.

Diğer uyarı ise Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesi için. Bu bölgelerde de kuvvetli yağışlar bekleniyor.


THY SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Yoğun kar yağışı hava ulaşımını vurdu. Bir çok ile ve yurt dışına yapılan seferler iptal edildi.

THY'nin iptal edilen seferlerini öğrenmek için tıklayın


okullarin-tatil-edildiği-iller.jpg

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

istanbul-kar-yağişi.jpg


HANGİ İLLERDE KAR VAR?

Meteoroloji verilerine göre bu illerde öğleden sonra kar yağışı etkisini artıracak. Kar kalınlığının 20 santimetreyi aşması bekleniyor.

*İstanbul,
*Kocaeli,
*Sakarya,
*Yalova,
*Bursa
*Bilecik
*Zonguldak,
*Bartın,
*Bolu,
*Düzce
*Karabük

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER:

*Sivas,
*Kayseri,
*Nevşehir ,
*Niğde
*Yozgat

BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI OLACAK
Kar kalınlığının 20 santimetreyi aşması bekleniyor:

*Hakkari,
*Muş,
*Bitlis,
*Bingöl,
*Tunceli,
*Erzincan
*Erzurum

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ KAR VAR

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabaha karşı Anadolu yakasında Çamlıca, Altunizade, Beykoz başta olmak üzere yüksek kesimlerde başladı.

Meteoroloji'nin geçen haftadan uyarıda bulunduğu kar ile İstanbul bu gece tanıştı. Avrupa yakasında gece saatlerinde Bağcılar, Sarıyer, Beylikdüzü ve
Kağıthane'de kısa süreli kar yağdı.

Anadolu yakasında ise sabahın erken saatlerinde yüksek kesimler beyaza büründü. Çamlıca başta olmak üzere, Altunizade, Üsküdar ve Beykoz'da kar yağışı etkili oluyor.

Şehir trafiğinde aksamaya yol açmayan kar yağışı nedeniyle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı yetkililer vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Anadolu yakasında yüksek kesimlerde devam eden kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak devam etmesi bekleniyor.

TOPLU ULAŞIM İÇİN EK SEFERLER

İstanbul’da etkili olan kar için 2 gün önceden önlemler alındı. Kar kürüme araçları yerlerini alırken, tuzlama ekipleri de bölgelerine dağıldı.

Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı da toplu taşımada ek seferler planlandı.

KADİR TOPBAŞ'TAN UYARILAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi.

AKOM'da düzenlenen toplantıda konuşan Topbaş şunları söyledi:

"Meteoroloji'nin verdiği bilgi doğrultusuda İstanbul'un yine bir kar yağışı etkisi altında olacağı ifade edilmekte hatta yoğun bir kar yağışı ifadeleri özellikle bizim dikkatimizi çekiyor. Bu gece itabarıyla başlayan karla yağmur şeklinde bahsedilen yağışın pazartesi, Salı ve hatta Çarşamba dahi İstanbul'da etkin olacağı söylenmekte. Bizde İBB olarak buna göre hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık. Zaten ekipman olarak oldukça yeterli olduğumuz ifade etmek istuyorum. Bizim başarıya ulaşmamızda İstanbulluların vereceği destek önemli. Yani beraberce bu kar yağışını sıkıntısız geçirmenin ve kent yaşamını olumsuz etkilememin yolu berabarce hareket etmek ve özellikle kış şartlarında hele kar ve yağmurlarda trafiğe çıkışların daha dikkatli olunması ve trafik sürümünün zor olduğu bu şartlarda daha fazla dikkatli olunması gerekiyor."