BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

23 bin çalışana müjdeli haber

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ’Torba Yasa’ kanununa 4/C’li olarak çalışan 23 bin kişiyi ilgilendiren yeni bir madde eklendi.

Abone ol

Kabul edilen maddeye göre bu madde üzerinde çalışanlar ’iş akdi fesh edilir mi?’ korkusu yaşamadan emekli olana kadar çalışabilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda ’Torba Yasa’ olarak bilinen ’İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu, 21 kişiden oluşan salt çoğunlukla toplanarak yeni bir madde ihdasında bulundu.

Madde üzerinde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

"Şu anda 23 bin civarında 4/C kapsamında özelleştirmeden dolayı Devlet Personel Başkanlığı bünyesinde bulunan havuzda işçilerimiz var. Bunlar daha önceki sürede 10-11 aylık sözleşme yapılıyor ve 1 aylık izinin ardından iş akidleri yenileniyordu.  2009 yılında yaptığımız düzenlemeyle sözleşme sürelerini 11 ay 27 güne çıkarıldı. Ve her yıl sözleşmeleri yenilenmeye başlandı ve ücretsiz izin kısmı ortadan kaldırmış olduk Bu önergeyle 23 bin civarındaki özeleştirmeden dolayı 4/C kapsamında girmiş Devlet Personel Başkanlığının havuzunda bulunan işçi kardeşlerimiz bundan sonra iş akdim fesh olur mu kaygısına kapılmadan emekli olana kadar, tabi iş kanunu çerçevesinde herhangi bir hata yapmadıkları takdir de  iş akidlerinin devamıyla ilgili bir durum söz konusu ortaya çıkıyor. Bugün mübarek gün. Bu da 4/C’li kardeşlerimize TBMM’nin bir hediyesidir."