BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  GÜNCEL

22 Ocak tatil olan iller açıklanıyor!

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde 22 Ocak tarihinde okullar tatil edildi. İlk tatil haberi Çorum ve Ankara'dan geldi. Ankara ve Çorum Valilikleri kar yağışı nedeniyle 22 Ocak'ta okulların tatil edildiğini duyurdu. İşte kar tatili olan iller;

Abone ol

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bazı illerde 22 Ocak tarihinde tatil edildi. İlk tatil haberi Çorum ve Ankara'dan geldi. Çorum ve Ankara Valilikleri, kar yağışı nedeniyle okulların 22 Ocak Cuma günü tatil edildiğini duyurdu. Yağışların devam ettiği bazı illerde de okullar her an tatil edilebilir.

Ankara'da il genelinde etkili kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrenciler için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla yarın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel temel ve ortaöğretim kurumları bir gün daha tatil edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve süt izni hakkından faydalanan kadın personel ile engelli personel, gaziler, vazife ve harp malullüğü bulunanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacak.

Öğrencilerin, eğitim öğretim döneminin son günü okulların tatil edilmesi nedeniyle, karnelerini hafta içinde okullarından ya da e-okul üzerinden görüp, çıktı alabileceği kaydedildi.

Vali Ahmet Kara beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile Albayrak İlkokulunda karne dağıtım törenine katıldı.

ÇORUM'DA KARNELER DAĞITILDI

Kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edilmesi dolayısıyla kent merkezindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin karneleri bir gün erken verildi.

Okul Müdürü Hasan Bekdemir ile sınıfları gezen Vali Ahmet Kara, kent merkezinde etkili kar yağışı dolayısıyla yarın okulların tatil edildiğini belirterek, öğrencilerin yarıyıl tatiline bir gün erken girdiğini söyledi.

Okulların tatil edilmesi nedeniyle karne dağıtımının bugün yapıldığını ifade eden Kara, il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 95 bin 444 öğrencinin karne sevinci yaşadığını dile getirdi.

YARIYIL TATİLİ BAŞLIYOR

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17,5 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen, yarın yarı yıl tatiline başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul'da bir okulda karne dağıtım töreninde yer alacak.

İkinci yarıyılda, 8. sınıf öğrencileri TEOG kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Okul öncesinde 1 milyon 181 bin 143, ilkokulda 5 milyon 360 bin 703, ortaokulda 4 milyon 873 bin 431, ortaöğretimde 4 milyon 244 bin 699 öğrenci ile açık öğretim okullarında okuyan öğrenci dahil olmak üzere 17 milyon 535 bin 236 öğrenci yarın yarıyıl tatiline girecek. Bakanlıkta görev yapan 985 bin 362 öğretmen de yarıyıl tatili yapacak.

Ayrıca, kamplarda 80 bin, devlet okullarında 70 bin, şehirlerdeki geçici eğitim merkezlerinde 165 bin olmak üzere, 315 bin Suriyeli öğrenci de yarıyıl tatiline başlayacak.