BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  SAĞLIK

20'lik diş çekimi nasıl yapılır gömülü tedavisi!

20 yaş diş çekimi nasıl yapılır? 20'lik diş çekimi ve çekildikten sonra yapılması gerekenler neler? İşte 20 yaş dişi hakkında bilmeniz gerekenler...

Abone ol

Ünlü Diş Hekimi Zafer Kazak, gömülü yirmi yaş tedavisi hakkında önemli detayları anlattı. Cevapla.tv'ye açıklamalarda bulunan Kazak, 20'lik diş çekimi ve tedavisi ile ilgili şunları söyledi:

"Gömük yirmi yaş dişeri, özellikle gençlerimizde çok sık karşılaştığımız ama sadece gençlere has olmayan bir problemdir. Gömük yirmi yaş dişerinin temelde iki tipi vardır. Bir tanesi üzerini kemik tutan, kemik retansiyonlu gömük yirmi yaş dişleridir.

"KORKULU RÜYA YİRMİ YAŞ CERRAHİSİNDE 2 TEMEL YOL VAR"

Bir de sadece yumuşak dokunun altında kalan, kemik tarafından hapsedilmemiş gömük yirmi yaş dişleri vardır. Bunlardan ikincisinin çekimi oldukça kolaydır. Sadece diş eti dokusu bir miktar kaldırılır ve oradaki diş kolay bir şekilde alınabilir. Fakat eğer kemik retansiyonu varsa gömük yirmi yaş cerrahisi uygulamak gerekir. Dişin üzerindeki kemik dokusunu kısmen veya biraz daha geniş olabilecek şekilde gömük dişin pozisyonuna göre kaldırıyoruz ve dişi o şekilde alıyoruz. İşte bu noktada aslında pek çok kişinin korkulu rüyası olan gömük yirmi yaş cerrahisinde iki temel yol vardır. Bir tanesi klasik yöntemlerle kemik dokusunu kaldırmak, diğer de sert doku lazerleriyle kemik dokusunu kaldımaktır.

"PROBLEMLERİ ÇOK AZA İNDİRGEMEMİZ MÜMKÜN"

Eğer biz gömük yirmi yaş cerrahisi yaparken, dişin üzerindeki kemiği lazerle kaldırırsak işlem sonrasındaki komplikasyonları, ağrı, şiş, ödem gibi problemleri çok aza indirgememiz artık mümkündür. Dolayısyla gömük yirmi yaş dişi cerrahileri lazerle yapıldığında, eskisi kadar korkutucu konumdan çıkabilmektedir."