BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  DÜNYA

209 taraftara spor sahaları yasaklandı

Spor sahalarında şiddetin önlenmesi amacıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Bürosu’nun talimatı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü Spor Büro...

Abone ol

Spor sahalarında şiddetin önlenmesi amacıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Bürosu’nun talimatı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü Spor Bürosu’nun çalışmaları kapsamında 209 kişiye spor sahalarına giriş yasağı getirildiği öğrenildi.
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri kapsamında kanuna aykırı eylemlerinden dolayı 2011 yılından beri Trabzon’da misafir takım seyircileri dahil toplamda 209 kişiye spor sahalarına giriş yasağı verildi. Bu seyircilerinden 110 kişinin ise Trabzonspor taraftarları olduğu belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Bürosu’nca verilen talimatlar ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü Spor Bürosu’nca yapılan çalışmalar kapsamında 6222 sayılı kanunun uygulanması noktasında hassasiyet gösterildiği öğrenilirken, kanun kapsamında spor sahalarına giriş yasağı verilen taraftarların ’hakaret içeren tezahürat, kasten yaralama, sahaya yabancı madde atmak, biletsiz giriş yapmak, karaborsa bilet vb.’ suçları işledikleri ve bu kapsamda taraftarların yasaklılık süreci içerisinde taraftarı olduğu takımın katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan bir saat sonra bulunduğu yere en yakın genel kolluk birimine başvurmakla yükümlü oldukları vurgulandı. Kolluk birimine başvuru yükümlülüğünü yerine getirmeyen taraflarların müsabaka başına 500-TL para cezasıyla cezalandırıldıkları, belirli bir kişiyi hedef almaksızın yapılan hakaret içeren tezahüratta ise 300-TL para cezası verildiği, diğer suçlar yönünden ise mahkemelerce hapis cezaları verildiği öğrenildi.
Trabzon Cumhuriyet Savcısı ve Spor Büro Savcısı Ömer Gündoğdu’nun koordinasyonunda ve soruşturma memurları ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü Spor Bürosu’nca yürütülen çalışmalarda spor alanlarında şiddet olaylarına karşı hassasiyetle yaklaşıldığı vurgulandı. Bu kapsamda kulüp temsilcileri ve taraftar grupları ile de görüşülerek 6222 sayılı kanun konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacağı kaydedildi.
(İHA)