BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  DÜNYA

2020 Olimpiyatları Japonları terleten soru

2020 olimpiyatları komite önündeki sunumlarda Japonları terleten soru sızıntı oldu. Fukuşima nükleer santralindeki sızıntı sorun oldu.

Abone ol

İNTERNET HABERBuenos Aires'teki sunumda ikinci sırada Japonya vardı. Tokyo maddi anlamdaki zenginliğini ortaya koyan bir sunum hazırladı.

Japonlar daha çok bütçeleri ile yarıştılar. Japonya başbakanı ise konuşmasında Tokyo'yu sıkıntıya sokan nükleer sızıntı konusunda "kontrol altına alındığına" dair garanti verdi.


Japonya heyeti yapacakları tüm yapıların vaktinde yetişeceği garantisini de verdi. Heyet başkanı "hali hazırda bankada tüm tesislerin yapılması için gerekli para keş olarak bulunmakta" diyerek hava attı.

PRENS'TEN KOLAY SORU


Monoca Prensi Albert'in, Japonya heyetine Erdoğan'a sorduğu "Suriye imalı" soruya karşılık Tokyo heyetine Fukuşima santralindeki sızıntıyla ilgili soru yöneltmemesi dikkat çekti.  Albert onun yerine "ulaşım nasıl" sorusunu yöneltti.

Japonya Başbakanı Abe "ulaşımda hiç bir sorun yaşanmayacağına garanti veriyor. Sadece 8 kilometre yarı çapı içindeki bir alanda yapılacak tüm olimpiyatlar. Bir noktadan bir noktaya seyahat çok kolay olacak" yanıtını verdi.

SIZINTI SORUSU TERLETTİ

Terleten soru ise komite heyetindeki bir başka isimden geldi. Fukuşima'daki nükleer sızıntıyla ilgili Japonları terleten şu soru yöneltildi;

-Fukuşima'da radyasyon tehlikesi olmayacağı yönünde bize teknik olarak güvence vermeniz mümkün olacak mı?

Japonya Başbakanı Abe "Kesinlikle şu an için olumsuz bir etkisi olmadığını ve 2020'de de böyle bir sıkıntı yaşanmayacağını" söyledi.