BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  GÜNCEL

2018 YKS puan türleri tablosu YKS ücreti ne kadar?

YKS puan türleri tablosu ÖSYM tarafından yayınlandı. ÖSYM YKS sınavı ücretlerini de açıkladı. Peki YSK ücretleri ne kadar hangi bankalara yatacak, 2018 YKS puan türleri tablosunun tamamı.

Abone ol

2018 YKS'de adayların hangi puan türüne göre tercih yapağını gösteren puan türleri tablosu ve YKS ücretleri ÖSYM tarafından açıkladı. Adaylar YKS sınavında hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek. Temel Yeterlilik Testi ile Alan Yeterlilik Testi oturumlarına girecek adaylar her oturum için 50'şer lira ödeyecek

YÖK, Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplarına eklemeler yaptı. Yeni eklemelerle birlikte yeni üniversitemi YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puan türleri belli oldu. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.

TYT ile YGS puan türleri karşılaştırıldığında nasıl bir farklılık var? YGS’de 6 puan türü vardı (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6). TYT’de ise her aday için sadece bir puan hesaplanacaktır.Bu puan,Temel YeterlilikTesti Puanı (TYT-Puanı)’dır.

YKS SINAV ÜCRETLERİ : Üniversiteye girişte 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na başvuru ücreti 50'şer lira oldu. Geçen yıl, bir üniversite adayının, YGS oturumu ile LYS'de dil hariç dört oturum için 220 lira ödemesi gerekiyordu.

HER OTURUM İÇİN 50 TL: ÖSYM tarafından belirlenen yeni başvuru ücretleriyle bu yıl TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek. 

YÜKSEKÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? Yükseköğretim Kurumları Sınavının tarihi MEB’in eğitim-öğretim takviminde okulların kapanış tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Sınavın birinci oturumu (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumu 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Yabancı Dil oturumu ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacaktır.

YKS puan türleri tablosu kılavuzu -Tıkla!