BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2018 YKS puan tercih tablosu açıklandı

2018 YKS puan tercih tablosu YÖK tarafından açıklandı. 2018 YKS puan tercih tablosuna göre adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını belirleyecek. YKS puan türleri tablosu kılavuzu internethaber.com sitesinde.

Abone ol

YÖK, YKS'de adayların hangi puan türüne göre tercih yapağı puan türleri tablosunu açıkladı. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.

YÖK, "Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları"na eklemeler yaptı. Yeni eklemelerle birlikte yeni üniversitemi YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puan türleri belli oldu. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.

TYT ile YGS puan türleri karşılaştırıldığında nasıl bir farklılık var? YGS’de 6 puan türü vardı (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6). TYT’de ise her aday için sadece bir puan hesaplanacaktır.Bu puan,Temel YeterlilikTesti Puanı (TYT-Puanı)’dır.

YKS puan türleri tablosu için tıklayın!

YÜKSEKÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? Yükseköğretim Kurumları Sınavının tarihi MEB’in eğitim-öğretim takviminde okulların kapanış tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Sınavın birinci oturumu (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumu 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Yabancı Dil oturumu ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacaktır.