BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44
HABER /  GÜNCEL

2018 İmsakiye Osmaniye- Sahur imsak vakti iftar ezan saatleri

OSMANİYE İmsakiye 2018 takvimine göre sahura kaçta kalkılıyor ve imsak vakti ve iftar saati belli oldu. Diyanet Osmaniye İmsakiyesi ile sabah ve akşam ezanı saatlerini de yayınladı. İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi;

Abone ol

Onbir ayın sultanı Ramazan için Diyanet İşleri Başkanlığı il il imsakiyeleri yayınladı. Osmaniye 2018 İmsakiye takiminde iftar saatleri ile birlikte sahur imsak vakti ve ezan saatleri de bulunuyor. İmsakiye 2018 Osmaniye takvimine göre bu yıl oruçlu olunacak süre 16 saati aşacak. Ramazan ayının ilk gününden itibaren Osmaniye için iftar saati her gün biraz daha geriye gidecek. Osmaniye ilinde en uzun oruç Ramazan'ın son günü olan 14 Haziran'da tutulacak.

Ramazan ayında camiler akşamları teravih namazını kılmak isteyenleri gündüzleri ise mukabele gruplarını ağırlıyor. Bir çok camide mukabelede yapılacak. Mukabele Ramazanda orucu tamamlayan bir unsur olarak görülmektedir. Camilerde olduğu gibi her gün değişik bir evde toplanıp mukabale de yapılıyor. (Mukabele nedir? : Mukabele Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce takip etmesine denilir.)

Osmaniye İmsakiye 2018 Diyanet sahur - iftar ezan saatleri

İmsak vakti nedir sahur saatlerine dikkat! : Sahur vakti imsak ile biter. Diyanetin yayınladığı 2018 İmsakiyesi'ne göre ilinizde imsak vakti girdiği an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz. Oruç tutan bir çok kişi ramazanın birinci günü bunu karıştırmakta. Sahur vakti, sabah ezanı okunmadan önce bitmektedir. Sahur vaktinin ne zaman bittiğini öğrenmek için takvim ya da imsakiyelerde yazan imsak olarak geçen kısma bakmanız gerekir.

EN ERKEN İFTAR HAKKARİ'DE: Diyanet 2018 İmsakiyesine göre Türkiye'de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak. Ramazanın ilk günü Hakkari'de imsak saat 03.11'de, iftar ise 19.15'te gerçekleşecek. Edirne'de ise saat 03.58'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.34'te açılacak.

İLİNİZİN 2018 YILI İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

Hakkari teraviye giderken Edirne iftar açacak: Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 79 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak. Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi; Van, Iğdır, Ağrı,Bitlis ve Batman, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi; Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.

En uzun oruç tutacak ülke : Coğrafi konumları nedeniyle İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, iftar sofralarına gece yarısına kısa süre kala oturacak. Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde iftar sofrasından kalkan Müslümanlar, kısa süre sonra sahur hazırlıklarına başlayacak. Örneğin Norveç (Alesund) 22.34'te Göroland'da (Nuuk) 22.41'de İzlanda (Reykjavik) 22.42'de iftar edilecek, birkaç saat sonra ise yeni günün orucu başlamış olacak.

Almanya - Belçika - Hollanda oruç saatleri : Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 17 ile 18 saati buluyor. Ramazan'ın ilk günü Berlin'de 21.02, Brüksel'de 21.32, Paris'te 21.32 ve Viyana'da 20.34'te oruç açılacak. Soydaşların yaşadığı Sofya'da ilk iftar saat 20.48'de, Kırcaali'de 20.37'de, Dobruca'da 20.33'te, Filibe'de 20.41'de, Varna'da 20.32'de yapılacak. Batı Trakya'daki İskeçeli Müslümanlar, saat 20.38'de, Gümülcine'de ise 20.36'de iftar sofrasına oturacak.

Kadir Gecesi ne zaman? : Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

Ramazan Bayramı ne zaman? : Ramazan ayı 14 Haziran'da bitecek. Ramazan bayramının ilk günü 15 Haziran cumaya denk geldiğinden bu yıl bayram tatili 3 günle sınırla kalacak.