BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

2018 ATA AÖF YKS Ek Yerleştirme yapma sayfası-2018

ATA AÖF YKS ek yerleştirme işlemleri online olarak başladı. YKS ek yerleştirme ile önlisans ve lisans programları için yerleşen adaylar iki şekilde ATA AÖF kaydı yaptırabilecekler. Materyal ücreti ödemesi gereken ATA AÖF kaydı için son gün 5 Ekim cuma günü olacak.

Abone ol

2018 ATA AÖF YKS ek yerleştirme yapma sayfası öğrencilerin erişime bugün itibariyle açıldı. ATA AÖF ek yerleştirme işlemleri online olarak yapılacak ve adaylarlardan materyal ücreti ödenecek. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ek Yerleştirme Sonuçları ile Fakültemiz Programlarına Kayıt İşlemlerinin nasıl yapılacağına dair duyuru ve tarihler yayımlandı.

ATA-AÖF’den yapılan duyuruda 2018 YKS ek yerleştirme ile önlisans ve lisans programları için yerleşen adaylar iki şekilde kayıt yapabilecekler. Online veya ATA-AÖF’ye doğrudan başvuru yaparak kayıt yapılabilir. Online kayıtlar 1-5 Ekim 2018 tarihlerinde olacak. Online kayıtlarda bu tarihler arasında materyal ücreti yatırılması gerekiyor. Kayıt belgesini elden veya posta yolu ile ATA-AÖF’ye ulaştırılması gerekiyor. Kayıt işleminin son aşamasında tüm öğrencilere kısa mesajla bilgi verilecek.

Ortaöğretimden mezun olmayanlar için kayıtlar nasıl olacak:  ATA-AÖF’ye 2018 YKS sonucu ek yerleştirme ile yerleşenler, öğrenim gördüğü liseden mezun olabilmek için tek ders veya bütünleme sınavına girmiş ancak sonucu henüz ilan edilmemiş olanların geçici kayıt yapılabilecek. Kesin kayıt için evrakların 31 Aralık 2018 tarihine kadar fakülteye ulaştırması gerekiyor.

ATA-AÖF 2018 YKS ek yerleştirme sonucu ders kaydı nasıl olacak: Kesin kayıt yapan 1. Sınıf öğrencileri için ders kayıtları fakülte tarafından yapılacak. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücreti yatırıp ders kaydı yapamayanlar ders kayıtları 30 krediye kadar ATA-AÖF tarafından atanacaktır.