BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

2017'nin en etkileyici filmleri

2017'nin en etkileyici filmleri

2017 yılının hareket zamanlarından film sektörü de nasibini aldı. Hayır taciz vakalarından ve Holywood’da bile kadınlara gösterilen iğrenç yaklaşımlardan söz etmiyoruz.

2017'nin en etkileyici filmleri

2017 yılının hareket zamanlarından film sektörü de nasibini aldı. Hayır taciz vakalarından ve Holywood’da bile kadınlara gösterilen iğrenç yaklaşımlardan söz etmiyoruz. Bu yıl inanılmaz filmler çıktı ve bunları hala izlemeyenler çok şey kaçırıyorlar. Sinema dünyasının römorku olan Hollywood, sansasyonel bir yıl geçirdi. Sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve toplumun gözünde bir fikir lideri olmayı başarmış yönetmen, yapımcı ve aktörlerin, sektörün kadın çalışanlarına ve hatta sektörden bağımsız olarak çocuklara yönelik cinsel istismarları ile gündemde geniş yer tuttu.

2017'nin en etkileyici filmleri

Elbette bu yaklaşımları sinemanın geneline lanse etmek hata olur. Çünkü iyi insanlar her yerde varlar ve onlardan bazıları, küresel çapta yankı uyandıran #MeToo akımıyla yaşanan skandallara ve faillerine en güzel dersi verdiler. Time dergisi yılın en etkili insanı olarak bu kampanyanın ardındalki kadınları seçti. Tıpkı bu hikayede olduğu gibi, alt yapısı oldukça sağlam ve izlemeyenin çok şey kaybettiği filmler gördük bu sene. Hafta sonu için mısırlar patlasın, ışıklar kapansın: 2017’ye damgasını vurmuş en iyi 10 film listemiz şu şekilde:

2017'nin en etkileyici filmleri

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır... Jordan Peele imzalı korku türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

2017'nin en etkileyici filmleri

Soğuk savaş dönemi Amerika'da geçen hikayede, Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Elisa iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfeder ve suda hapsedilen insansı bir yaratığı acımasız deneyden kurtarmaya çalışırlar. Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer yer alıyor.