BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

2017 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kazuo İshiguro kitapları ve hayatı

Nobel Edebiyat Ödülü'nü bu yıl Kazuo İshiguro kazandı. Herkes merakla hem Kazuo İshiguro'nun kim olduğunu hem de kitaplarını merak ediyor. Sizler için 2017'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne sahip olan ismi Kazuo İshiguro kimdir kitapları haberimizde.

Abone ol

Nobel Edebiyat Ödülü'ne sahip olan Kazuo İshiguro sosyal medyaya oturdu. Herkes Kazuo İshiguro'nun çıkardığı kitapları merak ediyor. Kazuo İshiguro kitapları ve hayatı haberimizde.

Kazuo Ishiguro 1954'te Japonya'nın Nagasaki şehrinde doğdu. Eğitimini, babasının Ulusal Oşinografi Entitüsü'nde çalışmaya başlaması üzerine beş yaşındayken ailesiyle birlikte geldiği İngiltere'de tamamladı. Kent Üniversitesi'nde İngilizce ve felsefe eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Londra' da sosyal hizmetler görevlisi olarak çalışmaya başladı. East Anglia Üniversitesi'nde Maleolm Bradbury'den yaratıcı yazarlık eğitimi aldı ve yazarlık kariyerinin ilk dönemlerindeki akıl hocası Angela Carter'la tanıştı. 1981'de üç tane kısa hikayesi yayımlandı ve Kazuo Ishiguro o tarihten beri sa­dece yazarlık yapıyor.

KAZUO ISHİGURO KİTAPLARI

1982' de ilk romanı A Pale View of Hills (Uzak Tepeler, çev. Pınar Besen, 1992) yayımlandı ve Winifred Holtby Memorial Ödülü'nü kazandı. 1983'te Granta dergisi tarafından en iyi genç İngiliz yazarları arasında gösterildi. 1986'da yayımlanan ikinci romanı An Artist of the Floating World'le Whitbread Book of the Year Ödülü'nü aldı, Booker Ödülü'ne aday gösterildi. 1989'da yayımlanan üçüncü romanı The Remains of the Day (Günden Kalan­lar, çev. Şebnem Susam, 1993) Booker Ödülü'nü kazandı ve 1993'te James Ivory tarafından filme alındı. 1995'te edebiyata katkıları dolayısıyla İngiliz hükümeti tarafından Officer of the Order of the British Empire payesiyle ödüllendirildi. 1998' de Fransa hükümeti tarafından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı'yla (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres) ödüllendirildi. Son romanı Beni As!a Bırakma (2005), yayımlandığı yıl Time tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesinde gösterildi, Alex Ödülü'nü aldı ve National Book Crities Circle Ödülü'ne aday oldu.