BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,78
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2017 DGS tercih sonuçları ÖSYM sorgu ekranı

2017 DGS tercih sonuclari aciklandi sonuc.osym.gov.tr tıklı öğren sayfasına giden binlerce adayın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. DGS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr'den henüz açıklanmadı. 2017 DGS tercih sonuçları internethaber ve osym.gov.tr'de.

Abone ol

DGS 2017 tercih sonuçları ÖSYM sorgu ekranı. 2017 DGS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Ön lisanstan lisana geçecek olan öğrencilerin merakla beklediği DGS 2017 sinav sonuclari açıklanır açıklanmaz haberimizde.

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, Lisans eğitimi almak için sınava giren ve aldıkları sonuca göre tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar tarafından merakla bekleniyor.  Peki, adayların merakla araştırdığı DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayları yakından ilgilendiren konunun detayları.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den konuyla ilgili henüz bir haber gelmedi fakat DGS sonuçlarının önümüzdeki yıl açıklanması bekleniyor. 26 Eylül Salı günü sona eren tercih sonuçlarının bir hafta içinde osym.gov.tr adresinden açıklanması bekleniyor. 

DGS EK YERLEŞTİRME YAPILIR MI?

Boş kalan kontenjanlara uygun görülmesi halinde DGS 2017 ek tercihleri yeniden yapılır. Ek tercihler için ise 15 TL ödenmesi gerekiyor.

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.