BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2015 YGS soruları ÖSYM açıkladı!

2015 YGS soruları Türkçe testi 1 soru iptal edildi. ÖSYM 2015 YGS soruları ve cevaplarını açıkladı Türkçe testinden 1 soruyu iptal etti.

Abone ol

2015 YGS soruları ve cevaplarını yayınlayan ÖSYM YGS 2015'de 1 sorunun iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM, puanların Türkçe sorusu doğru kabul edilerek hesaplandığını belirtti

ÖSYM'den yapılan son dakika YGS açıklamasında "Yönetim Kurulu kararıyla YGS'de 1 soru iptal edilmiştir" denildi.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, YGS Türkçe sınavında bir soru Yönetim Kurulu kararıyla iptal edildi.

TÜRKÇE SORUSU DOĞRU KABUL EDİLDİ

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) iptal edilen Türkçe sorusunun, tüm adaylar tarafından doğru yanıtlandığı kabul edilerek, puanların hesaplandığını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, sınavdan hemen sonra yapılan madde analizleri sonucunda hatalı olduğu iddia edilen soruların, ÖSYM Bilim Kuruluna iletildiği belirtildi.

Bilim Kurulunun tavsiyesiyle Yönetim Kurulu tarafından puanlar hesaplanmadan önce 2015 YGS Türkçe testinde 1 sorunun iptal edildiği vurgulanan açıklamada, "Soruyu tüm adayların doğru yaptığı kabul edilmiştir. Adayların puanlarının tekrar hesaplanmasına gerek olmamaktadır" ifadesine yer verildi.
2015-ygs-turkce-testi-hangi-soru-iptal-edildi-ygs-2015-iptal-edilen-soru-internethaber.comda.jpg


YGS SORULARI 10 GÜN GÖRÜLEBİLECEK

Dün 2015 YGS sonuçlarını açıklayan ÖSYM 2015 YGS soru ve cevaplarıyla birlikte adayların YGS cevap kağıtlarını da erişime açmıştı.

YGS 2015 soru ve cevapları 10 gün süreyle ais.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanacak. Adaylar TC Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifresiyle birlikte YGS soru ve cevaplarını görebilecekler. 

ÖSYM bugün YGS sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada YGS soru ve cevaplarıyla ilgili şu bilgilere yer verdi:

“2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen % 20’si (32 soru) sınav tamamlandıktan hemen sonra hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun ve ilgililerin erişimine açılmıştır. Ayrıca bilgi edinme amaçlı olarak, 2015-YGS’de ve 2014-YGS’de sorulan soruların tamamı, sınava giren adayların cevap kâğıdı görüntüleri ve cevap anahtarları ile birlikte, sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ve 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile erişimine açılacaktır. % 80 oranındaki bu kısma ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacaktır.”

ygs 2015 soruları türkçe testi 1 soru iptal edildi ösym açıklama.jpg