BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2015 YGS puanları yeniden hesaplanacak mı?

2015 YGS soruları Türkçe testi bir soru iptal edildi akıllara 2015 YGS puanları yeniden hesaplanacak mı sorusu geldi. Yanıt ÖSYM'den geldi.

Abone ol

2015 YGS'ye giren öğrenciler YGS 2015 Türkçe testinde bir sorunun iptal edilmesi sonrası endişelendi. ÖSYM'den gelen YGS soru iptali kararı ardından akıllara "2015 YGS puanları yeniden mi hesaplanacak?" "YGS 2015 puanları iptal mi edilecek?" soruları geldi.

Öğrencilerin akıllarındaki soru işaretini ÖSYM yaptığı açıklamayla giderdi. ÖSYM, 2015 YGS puanlarının yeniden hesaplanmayacağını, YGS puanlarının iptal edilmeyeceğini açıkladı.

ÖSYM'den 2015 YGS soruları ve soru iptaliyle ilgili şu açıklama yapıldı: 

ÖSYM, YGS’de bir soruyu iptal etti. ÖSYM yetkilileri, hatalı sorunun adayların puanı hesaplanmadan önce iptal edildiğini belirttiler.

15 Mart Pazar günü yapılan YGS’de, Türkçe testinde bir sorunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Sınavdan sonra Hürriyet’te yayınlanan uzman değerlendirmesinde de bu sorunun yanlış olduğu, iki doğru şık bulunduğu, sorunun iptal edilmesi gerektiği yer almıştı.

2015 YGS PUANLARI YENİDEN HESAPLANMAYACAK!

Bu sabah ÖSYM, bu sorunun iptal edildiğini açıkladı. Adaylar, hesaplamaların yeniden yapılıp yapılmayacağını merak ederken ÖSYM yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“2015-YGS Türkçe testinde bir soru Yönetim Kurulu kararıyla iptal edildi. Sınav olduktan sonra yanlış olduğu iddia edilen sorular Bilim Kurulu tarafından incelendi. Bilim Kurulu’nun incelediği ve yanlış olduğunu belirlediği Türkçe sorusu Yönetim Kurulu’na iletildi. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Yönetim Kurulu’nun kararıyla da hatalı olduğu tespit edilen soru iptal edildi. Adayların puan hesaplaması ise sorunun iptalinin ardından gerçekleştirildi. Bu nedenle puanların yeniden hesaplanması söz konusu değil.”