BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  SEÇİM

2015 seçimlerinde CHP'den AK Parti koalisyonu şartı

2015 genel seçimlerine sayılı günler kala CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan 'AK Parti ile koalisyon' konusunda kritik bir açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP'nin Rize 3. bölge 9. sıra adayı Mehmet Bekaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Rize'deki esnaf ve halkla temasında 'AK Parti ile koalisyon kurar mısınız?' sorusuna kritik bir cevap verdi.

AL Jazeera'nin yer verdiği açıklamalara göre, CHP'nin 'olaylı ve tartışmalı transferi' Mehme tBekaroğlu, CHP'nin AK Parti ile koalisyon yapıp yapmayacağına ilişkin,  “Türkiye’de koalisyon hükümeti döneminin başladığını görüyorum. Koalisyonlar istikrarsızlık getirmez, halkın aleyhine değildir” diyerek söze başladı ve AK Parti ile koalisyon yapmalarının şartını şöyle açıkladı:

"AK PARTİ İLE CHP KOALİSYONU BİR ŞARTLA OLUR..."

“Benim kişisel görüşümü sorarsanız bir şartla olur. Türkiye’yi 100 sene taşıyacak 12 Eylül anayasası yerine gerçekten demokratik, özgürlükçü, çoğulcu bir anayasa yapmak için iki parti bir araya gelebilir ve hükümet kurabilir. Bunun adı büyük koalisyon olur. Bu Almanya’da da Türkiye’de de zamanında olmuştur. Koalisyon Türkiye gibi bir ülkede bir partinin bir insanın, insanlara dayatmasındansa koalisyonlarda müzakere ederek sonuçların bulunması daha hayırlıdır diye düşünüyorum”

BEKAROĞLU ÖZELLİKLE 'KOALİSYON' KONUSUNDA VURGU YAPTI

Bekaroğlu altını çize çize koalisyon konusunda CHP’nin yetkili kurullarında görüşülmüş bir şey olmadığını bu söylediklerinin tamamen kendi fikri olduğunu söyledi.

Mehmet Bekaroğlu, seçmenlerden sık sık koalisyona dair soru aldığını söyledi. 

bekroglu.jpg 

MEHMET BEKAROĞLU KİMDİR?

Psikiyatri Profesörü olan Mehmet Bekaroğlu, 1954 Rize, Fındıklı doğumlu. 1999 yılında Rize Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Mensubu olduğu Fazilet Partisi’nin içindeki ‘’yenilikçi’’ grubun kurduğu AK Parti’ye geçmedi. Tercihini Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’dan yana kullandı.

Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Saadet Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevindeyken istifa etti. CHP’de politika yapmış olan Ertuğrul Günay ile siyasi hareket başlattı.

Günay’ın AK Parti’ye geçmesinin ardından tekrar 2009’da Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ekim 2010’da kurulan HAS Parti’nin kurucusu ve genel başkan yardımcısı oldu.

mehmet-bekaroglu.20150429103805.jpg

HAS Parti’nin AK Parti’ye katılma kararı almasının ardından siyasete ara verdi.

2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkan adayı oldu. Seçilemedi.

CHP’den gelen teklif üzerine Eylül 2014’de CHP Parti Meclisi üyesi oldu. Bekaroğlu, TBMM’de İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğu dönemde insan hakları ihlallerine yönelik çalışmalarıyla dikkat çekti.

Cezaevlerinde süren açlık grevlerinde hükümet ile eylemciler arasında arabuluculuk çalışmaları oldu. 2007 yılında çıkardığı ‘’Siyasetin sonu’’ başlıklı kitapta Fazilet Partisi içindeki ayrışmaları ve AK Parti’nin kurululuşa ilişkin tanıklıklarını yazdı.