BIST 9.517
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.490,26
HABER /  SEÇİM

2015 seçimleri Kılıçdaroğlu İstanbul iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçimlerinde Ankara İstanbul ve İzmir'de 1. parti olacaklarını iddia etti.

Abone ol

2015 genel seçimleri hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ankara, İstanbul, İzmir'de inşallah birinci parti olacağız" dedi.

Habertürk gazetesinden Ruşen Çakır'a konuşan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerine ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 genel seçimlerinin altında oy almaları halinde kendisini başarısız sayacağını açıkladı.

AK Parti'nin tek başına iktidar olma şansı olmadığını savunan Kılıçdaroğlu'na göre AKP şu anda içeride ve dışarıda her alanda sorun üreten bir parti.

"DİNDARLAR RAHATSIZ"

Dindar insanların AK Parti'nin siyaseti camilere taşımasından rahatsız olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu duruma Düzce mitinginde tanık olduğunu iddia etti.

"ÜÇ BÜYÜK İLDE BİRİNCİ OLACAĞIZ"

Ruşen Çakır'ın "Büyük illerde yarış ne durumda?" sorusuna CHP lideri, "Ankara ve İstanbul'da 1. ve 3. Bölge'de durumumuz çok iyi. 2. Bölge'ye ağırlık veriyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir'de inşallah birinci parti olacağız. Ankara-Çubuk'ta miting yaptık. Oyumuzun az olduğu yer olmasına rağmen mitingi görmenizi isterdim." diye yanıt verdi. 

SÜRPRİZ

"Bu seçimlerde CHP sürpriz yapacak mı?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Milletvekili çıkaramadığımız illerden milletvekili çıkarmak bizim için sürpriz olacak. Şanlıurfa'dan, Rize'den, Düzce, Kars, İğdır'dan milletvekili çıkaracağımız görülüyor" karşılığını verdi.