BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  SEÇİM

2015 seçim anketi AK Parti'nin oy oranı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin oyunun 2015 seçim anketlerinde yüzde 48-51 bandında olduğunu açıkladı

Abone ol

2015 genel seçimleri anket sonuçları gelmeye devam ediyor. 7 haziran seçimlerinde hangi parti kaç oy alacak? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin seçim anketlerinde yüzde 50 bandında olduğunu söyledi.

HDP'NİN OY ORANI YÜZDE 8.5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasının mümkün görünmediğini, anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında oy oranı görüldüğünü savunarak, "Önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye yatırım yapanlar, bunları organize eden bu paralel cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izliyor" dedi.

GEZİCİ ANKET SONUÇLARI

2015 GENEL SEÇİMLERİ GENAR ANKET SONUÇLARI

MAK DANIŞMANLIK GENEL SEÇİMLERİ ANKET SONUÇLARI

ORC 2015 GENEL SEÇİMLERİ ANKETİ BOMBA SONUÇLAR

OPTİMAR 2015 SEÇİMLERİ ANKET SONUÇLARI

Şentop, AK Parti'nin seçim çalışmaları ve 7 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede aday adaylarıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini, temayül yoklaması, mülakatların tamamlandığını, bugün Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında üst kurul çalışmalarının başlayacağını belirtti. 

AK PARTİ'NİN OYU

Gazetecilerin "AK Parti listelerinde sürpriz adaylar görecek miyiz?" sorusu üzerine Şentop, "Olabilir. Sürprizlere hazırlıklı olmak lazım. Sürprizler olabilir" dedi. Anket çalışmalarından AK Parti oylarına ilişkin 48,50, 50 üzeri, 51 gibi bir takım sonuçlar geldiğini belirten Şentop "Biz 50 bandında diyoruz. Bu biraz da seçim sathı mailine girilmesiyle ilgili bir durum. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti'ye kaymalar oluyor. AK Parti ile diğer partiler arasında geçişler yok, kararsızlarla AK Parti arasında geçişler var" ifadelerini kullandı. Anketlere göre HDP'nin yüzde 10 barajını aşamadığını ve oy oranının yüzde 8,5 civarında çıktığını kaydeden Şentop şöyle devam etti: 

HDP'Yİ ŞİŞİRİYORLAR

"Türkiye'de seçim öncesi strateji oluşturmaya çalışanların bir hesabı var. CHP ve MHP'yi desteklemek, onların oylarının artması Meclis'teki milletvekili kompozisyonuna çok etki etmiyor. AK Parti'yi zayıflatmak için CHP ve MHP'ye destek verdiğinizde belki oylarını artırabilirsiniz ama milletvekili kompozisyonunu çok değiştiremiyorsunuz. Ama HDP'nin barajı aşması halinde milletvekili kompozisyonunun daha etkili bir şekilde değişeceğini düşünüyorlar. Bu bakımdan daha önceki seçimlerde CHP'ye, MHP'ye yatırım yapanlar, bunları organize eden bu paralel cunta çevreleri de dahil olmak üzere bu sefer daha çok HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izliyor."