BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  SEÇİM

2015 genel seçimlerinde CHP hangi partilerle birleşecek?

2015 genel seçimleri öncesi CHP liderinin Anadolu Partisi ve İşçi Partisi'yle olası bir birleşmeye negatif yaklaştığı iddiası ortaya çıktı.

Abone ol

2015 genel seçimleri öncesi Ankara kulisleri hareketlendi Partilerin seçim stratejilerine ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı Son olarak CHP'nin 7 Haziran Seçimi öncesinde, DSP Genel Başkanı Türker ve ÖDP Genel Başkanı Taş'ın, CHP'den milletvekili adayı olarak gösterilebileceği, Kılıçdaroğlu'nun İP ve Anadolu Partisi'ne ise soğuk baktığı konuşuluyor.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün DSP Genel Başkanı Masum Türker ile görüşmesinin ardından, CHP'nin DSP ve ÖDP genel başkanlarını vekil adayı olarak göstermesi ve üçlü bir güçbirliğinin kamuoyuna daçıklanması formülü üzerinde durulduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce partiden ayrılan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi ve İşçi Partisi'nin ise birliktelik içinde yer almasına olumsuz yaklaştığı diğer iddialar arasında...

kemal-kilicdaroglu.20150207165501.jpg 

KILIÇDAROĞLU TAŞ VE TÜRKER'E SICAK BAKIYOR MU?

Kılıçdaroğlu'nun bu birliktelik çalışmaları kapsamında ÖDP ve DSP'den birer ismi CHP listesinden vekil adayı yapmaya sıcak baktığı ifade ediliyor. Bu doğrultuda DSP Genel Başkanı Masum Türker ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş isimlerinin milletvekili yaptırılması formülünün gündemde tutulduğu belirtiliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun özellikle 30 Mart seçimlerinde CHP'den aday yaptırılmayan 5 belediye başkanının DSP'ye transfer edilerek, o bölgelerde oyları bölmesi nedeniyle DSP'ye soğuk baktığı ancak önemli olarak gördüğü Haziran 2015 seçimlerinde olabildiğince geniş bir birlik aradığı konuşuluyor. Parti yönetiminde ÖDP'nin CHP yerine seçimlere HDP ile işbirliği yaparak girmesi olasılığının bulunduğu, bu nedenle CHP'nin görüşmeleri hızlandırması gerektiğini düşünenler de bulunuyor.