BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

2015 genel seçimlerinde AK Parti'nin yeni İzmir planı

2015 genel seçimleri için Ankara kulislerinde AK Parti'nin İzmir'de seçim stratejisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olmasına göre kuracağı konuşuluyor.

Abone ol

2015 genel seçimleri sonuçlarını İzmir'de yükseltme amacıyla AK Parti özel çalışmalar yürütüyor Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran genel seçimleri öncesinde İzmir'e gelip Başbakanlık Ofisi'ni açacağını söylemesiyle 2015 seçimlerinde AK Parti'nin İzmir için özel çalışacağının sinyali verilmişti Peki AK Parti İzmir için nasıl bir strateji geliştirdi? İşte cevabı...

HEDEF GÖÇMEN OYLARI

Radikal'in haberine göre, AK Parti kulislerinden edinilen bilgiler İzmir'de seçim stratejisi göçmen oyların üzerine kurulacağını gösteriyor. İzmir'de çok sayıda olan göçmen oylarını alabilmek için birkaç aday seçilebilir sırada yer alacak.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Başbakan Davutoğlu yaklaşık bir saat süren görüşmesinde İzmir'in demografik yapısını, tercihlerini, eğilimlerini anlattı 

izmir-ak-parti.jpgŞANSLI İSİMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR

Öte yandan partinin Üst Kurul'da milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öğrencisi olan Borsa İstanbul 'un eski Başkanı İbrahim Turhan'ın ikinci bölgeden adaylığına kesin gözüyle bakılırken yerel seçimde partinin hukuk komisyonunun başında yer alan eski Teşkilat Başkanı avukat Gökhan Turamanlar'ın da şansının yüksek olduğu ifade edildi.

İZMİR'DE HDP'YE KARŞI GELİŞTİRİLEN TAKTİK

HDP'ye karşı da Doğu kökenli, muhafazakar, siyasi yönden yıpranmamış bir isim bulunacak. Bakırçay ve Menderes havzalarının yapısı gözününe alınarak, bölgeye uygun adaylar çıkarılacak.

"GAVUR İZMİR"

AK Parti, CHP içindeki kutuplaşmalar üzerine de politika geliştirecek. AK Parti, CHP'nin 'gavur İzmir' söylemlerine karşı önlem alacak. Seçim söylemlerinde ideoloji yerine 'hizmet siyaseti'ni ön plana alacak.

binali-yildirim.20150327134430.jpg

"BİNALİ YILDIRIM" FAKTÖRÜ

2011 genel seçimlerinde ve 2009 yerel seçimlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile başlatılan 'hizmet siyaseti' söylemi pekiştirilecek. Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde de 'İzmir milletvekili' olarak sahaya inecek. Üçüncü dönemini tamamlayan partinin 'ağır ağabeyi' Binali Yıldırım'ın İzmir listesinde etkin olacağı ileri sürüldü.

BAŞBAKAN İZMİR'E BÜYÜK VAATLERDE BULUNMUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Şubat 2015'te İzmir mitinginde İzmir’de Başbakanlık ofisi açılacağını ve konukların bazılarını İzmir’de kabul edeceğini açıklamıştı.

Davutoğlu, bu kararının sebebini de, “Güzel İzmirimiz yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. Akdeniz’in merkezi olsun istiyoruz. İzmir adı bilinsin, duyulsun” sözleriyle açıkladı. Davutoğlu, dün partisinin İzmir İl Kongresi’ne katıldı. Başbakan olarak İzmir’e ilk kez gelen Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salonda coşkuyla karşılandı. Havaalanından spor salonuna kadar giden yolda ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Spor Salonu girişinde Davutoğlu mehteran takımı tarafından karşılandı. Kongreye Kosova ve Bulgaristan’dan da milletvekilleri katıldı. Konuşmasında Adnan Menderes’e de selam söyleyerek başlayan Davutoğlu, özetle şunları söylemişti:

- 26 MİLYAR LİRA YATIRIM: İzmir hiç kimsenin kalesi değildir; milletimizin, istiklalin kalesidir. İstikbalin teminatı olan Ak Parti’nin kalesidir. İzmir’i bilmeyen tarihimizi bilemez. Cakabey’den Hasan Tahsin’i ayıramayacaklar. Çağdaşlaşma hareketleri başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Demokrasimiz burada netleşti. Ak Parti iktidarları İzmir’e 26 milyarlık yatırım yaptık. Yerel yönetimlerdeki zaaflara rağmen İzmir’i çağdaş şehir haline getirmek için CHP’nin zaaflarına rağmen İzmir’i hep başımızın tacı bildik. İzmir’i tekrar Akdeniz’in en büyük şehri yapmaya kararlıyız.

- İZMİR’E BAŞBAKANLIK: Size bir müjde vereceğim. Ankara dışında Başbakanlığın bir tek İstanbul’da ofisi var. Seçimden sonra İzmir’e de başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir’de yapacağız. Sebebi şu; o güzel İzmirimiz yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. Akdeniz’in merkezi olsun. Ayda en az birkaç günümü geçireceğim. Sembol şehrimizdir, ufuk şehrimizdir, siyasetimizin de merkez şehri olacak. İzmir-İstanbul otoyolu tamamlandığında İzmir Başbakanlık ofisimizin bulunduğu şehir olarak Osmanlı payitahtı ile buluşacak. İzmir’in adı bilinsin, duyulsun. İzmir Ankara hızlı tren bitince Cumhuriyetimizin başkenti ile buluşacak. Selçuklu başkentinde doğmuş olan Konyalı Ahmet, İzmir’i, İstanbul’u, Konya’yı buluşturacak.

- BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ: Şimdi CHP’ye bir cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Cumhuriyetin temeli cumhurdur. Yani millettir, milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz. Bizim kuralımızda 25 saat çalışmak var. İzmir’i ayağa kaldırmaya hazır mısınız. İzmir’i Ak Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız? Haziran 2015 seçimlerinde İzmir de birinci parti inşallah Ak Parti olacak.

- KIYIDA DAĞDA AK PARTİ VAR: CHP, Doğu’da var mı, İç Anadolu’da yüzde 5’i geçebiliyor mu? MHP doğuda var mı? HDP İç Anadolu’da var mı? Doğuda, batıda Trakya, Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Akdeniz’de olan yegane parti kim; Ak Parti. Kıyılarda dağlarda kim var; sadece Ak Parti var. Ey CHP, İzmir’de cumhuriyetçilik yapmayacaksın Anadolu’nun her yerinde cumhur ile buluşacaksın.

- CUMHURİYETÇİ OLAMAZ: Nasıl Türkiye’de Cumhuru kucaklıyorsak, Balkanları da kucaklıyoruz. Cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. Şimdi CHP tarihine bakın. 60 ihtilali, 28 şubat arkasında onlar var. Son olarak 17-25 Aralık kumpaslarıyla milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümeti, Başbakanımız o zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı, ‘dönemin başbakanı’ diye adlandıran paralel çeteyle işbirliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz. Kılıçdaroğlu cumhurun değerlerine güvenip sığınabilseydi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olurdu.

- BAHÇELİ’NİN DEVRİ İKTİDARINDA: Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet kurmadan önce cumhuriyetin ekonomik temelini burada attı. Ama ondan 80-85 yıl sonra 90’larda Türkiye IMF’den gelecek 1 milyon dolara muhtaç oldu. bugün IMF’ye borç veren Türkiye var. Milliyetçilik lafla olmaz. Bahçeli’nin devri iktidarında, dışarıdan gelen silaha muhtaçtı. Şimdi milli savaş uçağını yapacağız.

- BAYRAKLAR TESLİM EDİLECEK: Milliyetçilik anlayışımız şu veya başka gruplarla işbirliği yapıp milleti vatanı bölme ayrıştırma davası değildir. Millet anlayışı herkesi bir ve eşit gören özgür gören demokrasiye bağlı gören anlayışın adıdır. Balkanlara gittiğimde bizden bayrak istediler. Bayrak, Kuran ve Türkçe sözlük gönderilecek. Son Bakanlar Kurulu’nda kararı aldık, 1 ay içinde teslimatlar başlayacak.