BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  SEÇİM

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den flaş aday

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den flaş bir isim aday olacak İşte o flaş aday...

Abone ol

2015 genel seçimleri yaklaştıkça partilerin stratejileri ve adayları adım adım belli olmaya başladı. Son olarak Kürt politikacı Mehmet Salim Ensarioğlu AK Parti'den aday olacağını duyurdu.

DYP'DEN ADAY OLMUŞTU

Türkiye Parlamentosu’nda 19, 20 ve 21’inci dönem Doğru Yol Partisi’nden (DYP) Diyarbakır milletvekili olan ve Tansu Çiller Hükümeti’nde devlet bakanlığı yapan Ensarioğlu, AK Parti’den aday olacak.

mehmet-salim-ensarioglu.jpgEnsarioğlu, Rudaw'a yaptığı açıklamada “Sayın Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’ın çözüm süreci ile ilgili samimiyetine güveniyorum. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den aday olacağım” dedi.

AK PARTİ'DEKİ 2'İNCİ ENSARİOĞLU

Salim Ensarioğlu’nun yeğeni Galip Ensarioğlu da AK Parti’den Diyarbakır milletvekili olarak görev yapıyor. Ensarioğlu, “Amca yeğen aynı partiden mi aday olacaksınız?” sorusuna “Bunu Galip Bey’e sorun” diyerek yanıtladı.

MEHMET SALİM ENSARİOĞLU KİMDİR?

 Mehmet Salim Ensarioğlu 1955'te Diyarbakır'ın Dicle ilçesidne doğmuştur. Lise mezunudur. Serbest İnşaat Müteahhidliği, Madencilik, Çiftçilik, Dicle İI Genel Meclis Üyeliği, XIX., XX.ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve 11 çocuk babasıdır.