BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

2015 genel seçimleri için AB'den HDP'ye uyarı iddiası

2015 genel seçimlerine parti olarak girmeye hazırlanan HDP'nin Avrupa Birliği ülkeleri temsilcilerinden çözüm sürecinin devamı açısından uyarıldığı iddialarına HDP'den yalanlama geldi.

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la geçtiğimiz günlerde görüşen AB ülkeleri temsilcilerinin 'çözüm sürecinin devamı için' partinin parlamentodaki varlığının riske edilmemesi çağrısı yapıldığına dair iddialara HDP'den yalanlama geldi.

HDP, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan 'AB'nin HDP'yi 2015 genel seçimlerine parti olarak girmesi konusunda uyardığı"na dair haberi yalanladı.

ANF'nin haberine göre, HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan 'Parti olarak girmeniz riskli' başlıklı haberde, Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın 29 Ocak'ta Ankara’da AB Üyesi Ülkelerin Büyükelçileriyle yaptığı yemekli toplantıda, söz alan Büyükelçilerin 'Seçimlere parti olarak girmeniz çok riskli, partinizin yüzde 10 barajını geçmesi zor görünüyor' dediği ileri sürülmüştür" denildi.

'EN KÜÇÜK BİR İMA DAHİ OLMADI, OLAMAZ DA'

Açıklamada, söz konusu toplantıda AB'nin veya Büyükelçilerin HDP'ye yönelik, seçimlere dair herhangi bir telkini veya en küçük bir imasının dahi olmadığı belirtilirken, "Olması da mümkün değildir. Haber gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

HDP'YE SEÇİM ÖNCESİ ÇAĞRI İDDİASI

Hürriyet'in ilgili haberinde , 29 Ocak günü yapılan ve iki saati aşkın sürdüğü belirtilen yemekte temsilcilerle özel bir görüşme yapıldığını da aktaran HDN yazarı Serkan Demirtaş'ın bugün yayınlanan köşesinde temsilcilerin, "çözüm sürecinin devamı için seçime parti olarak girmeyin" çağrısı yaptığı iddia edilmişti.

ab-hdp-selahattin-demirtas.jpeg
"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN YAPILANLAR BOŞA GİDER"

Habere göre, AB temsilcileri, "Seçime parti olarak girilmesi büyük risk taşıyor. Parlamentodaki varlığınız en meşru dayanağınız. Eğer barajın altında kalırsanız bu meşruiyet tehlikeye girer ve çözüm süreci için yapılan bunca kıymetli görüşme boşa gidebilir" demişti.