BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  SEÇİM

2015 Genel Seçimleri CHP'nin ilk türbanlı adayı

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri CHP ilk türbanlı milletvekili adayı Adıyamanlı Hayriye Ersoy olacak.

Abone ol

2015 Genel Seçimleri için geri sayım sürüyor. CHP'de ise ön seçim heyecanıyla birlikte milletvekili adayları listesi yavaş yavaş netleşmeye başladı.

CHP milletvekili adayları listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Adıyaman kökenli Hayriye Ersoy oldu. Milletvekili adaylığına çok yakın olan Hayriye Ersoy, CHP'nin türbanlı ilk adayı olacak. 

Seçim çalışmaları hakkında Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e konuşan Hayriye Ersoy, şunları söyledi:

20 YILDIR TÜRBAN TAKIYORUM    chp türbanlı milletvekili adayı hayriye ersoy.jpg

"Siyaset genlerimizde var; CHP'li bir aileden geliyorum. CHP çatısı altında inancımızı özgürce yaşadık. 20 yıldan beri türban takıyorum. İnandım, kontenjan talebiyle yola çıktım. İstanbul'da 200 bin Adıyamanlı var. Bütün oyları partimize kazandıracağımı ve hemşerilerimin İstanbul'daki ilk temsilcisi olacağımı umuyorum. Kazanmak için elimden geleni yapacağım. Mücadeleci bir yanım vardır. Yarı şehirde yarı köyde yaşamış bir insanım. Tabanda, varoştaki insanların hangi dilden anladıklarını çok iyi bilirim.

ADIYAMAN 5 VEKİL ÇIKARACAK

CHP nin daha önce çıkardığı iki vekil ne yazık ki daha sonra AKP'ye geçti. CHP'de Adıyaman'da önseçimde Dr. Selçuk Tabak birinci çıktı; Gölbaşı CHP ağırlıklıdır. İkinci sırada Abdurrahman Tutdere var. Bu kez Sünni-Alevi sentezini yakalamış olacağız. CHP bu seçimde bir ivme sağlayacaktır. HDP'nin Adıyaman'da öteden beri köklü bir oyu yok. Kuvvetli bir aday gösterirlerse, o zaman bir üye çıkarabilirler.

MEHMET METİNER İÇİN KONUŞMADI

Hayriye Ersoy, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner hakkındaki soruya ise yanıt vermedi ve şunları söyledi:

"Mehmet Metiner için bir şey söylemek istemem. Onu AKP'lilere sorun. Biz Kürt kökenliyiz, Sünni'yiz, eşim Zafer Ersoy ise Türkmen..."

hayriye-ersoy-chp-turbanli-milletvekili-adayi.jpg
HAYRİYE ERSOY KİMDİR?

Daha önce CHP İl Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. Adıyaman'da inşaat-mühendislik. catering, gıda ve seramik bayiliği gibi işlerimiz var; onların şubesini İstanbul'da da açtık.
Türbanımı 'bone' şeklinde takarım. Dört kızımız var; en büyüğü inşaat mühendisi, ikincisi Akdeniz Üniversitesi nde klasik batı müziği eğitimi (piyano) alıyor. Diğerleri de psikoloji ve mimarlık okuyor." Hayriye Ersoy, Adıyaman Üniversitesi'nde Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü nü bitirmiş, aktif olarak sosyal ve siyaset hayatının içinde yer almış, kadın girişimci derneklerinin kuruculuklarında ve yöneticiliklerinde bulunmuş.