BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  SEÇİM

2015 genel seçimi için olay AK Parti-HDP iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçim için AK Parti ve HDP'nin işbirliği yaptığını öne sürdü. Selahattin Demirtaş'ın açıkması ise kafaları karıştırtı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçimleri için AK Parti ve HDP'nin işbirliği yaptığını öne sürdü.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da, Dolmabahçe'de Öcalan'ın çağrısının okunduğu toplantıyı "Seçime yakın yaptırıp barış rüyalarını pazarlamak istediler" sözleri dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İŞBİRLİĞİ VAR İDDİASI

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kamuoyu bilmiyor, açıklamalar yarım ağızla yapılıyor, şifreli yapılıyor. Bu anlayışla ben barışın geleceğine inanmıyorum. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç Türkiye’ye barış getirmez. AKP ile HDP arasında bir seçim işbirliği var ve bu işbirliğini götürmek istiyorlar” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BARIŞ RÜYASI PAZARLANIYOR

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının okunduğu Dolmabahçe'deki Hükümet-HDP toplantısını "seçim yatırımı" olarak değerlendirmesi dikkat çekti. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, "silah bırakma" çağrısını hükümetin seçime yakın yaptırıp barış rüyalarını pazarlamak istediğini öne sürdü. Selahattin Demirtaş'ın partisinin milletvekillerinin katıldığı toplantıyı AK Parti'nin "seçim propagandası" olarak nitelemesi dikkat çekti.

Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Seçime yakın yaptırıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Buna öfkeliyiz diye biz barış karşıtı oluyoruz. Parlamento 1 ay daha çalışacak o da paketle geçecek. Parlamento çalışması bitti. O yüzden seçime 3 ay kala açıklama yapıyorlar.

Hükümetle barış konusunda anlaşamadığımız en temel konu budur. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar biz gerçek barışı halkımıza vermek istiyoruz. 'Seçime 3 ay kala tam da barış hayalisi satacaktık buna engel oldunuz' diyorlar.

Ben de diyorum iyi ki engel olmuşuz. Tekrar diyorum ki biz sizin barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz. Benim yüzümden açıklama 20 gün gecikmiş. Ben de sormak istiyorum açıklama 7 ay önce yapılacaktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra yapılacaktı. 7 ay geciktiren kim? 7 ay neden yaptırmadınız bu çağrıyı. 25 günlük gecikmeyi soruyorsun da 7 ayı neden sormuyorsun. Hükümet olarak bunu cevabını verin.