BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  DÜNYA

2013, HÜZÜN YILI MI OLACAK?

2013 yılının ilk 4 ayı; sanat, spor, siyaset, medya ve bilim dünyasından pek çok ünlünün aramızdan ayrılışına tanıklık etti.<br/>2013 yılı ö...

Abone ol

2013 yılının ilk 4 ayı; sanat, spor, siyaset, medya ve bilim dünyasından pek çok ünlünün aramızdan ayrılışına tanıklık etti.
2013 yılı ölümlerle başladı. Pek çok sanatçı, bilim adamı, haberci ve sporcuyu bu ayda yitirdik ancak yaprak dökümü bununla da bitmedi. Şubat, mart, nisan ve mayısın ilk günleri de üzüntülere sahne oldu. Ocak ayındaki ilk kayıp, 4 Ocak’ta ’Sev Kardeşim’ şarkısıyla hafızalara kazınan şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu (61) oldu. Daha sonra 6 Ocak’ta ’Ağır Roman’ kitabının yazarı Metin Kaçan’ın Boğaz Köprüsü’nden atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Cesedi 12 gün sonra Beylikdüzü’nde bulunan Kaçan, 52 yaşındaydı. Yine 6 Ocak’ta eski milletvekili Hasan Fehmi Konyalı’yı 75 yaşında kaybettik. 12 Ocak’ta ise tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi 84 yaşında aramızdan ayrıldı. Aynı gün, müzisyen Cemil Demirsipahi’yi 80 yaşındayken kaybettik. Takvimler 16 Ocak’ı gösterdiğinde ise dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında vefat etti.
17 Ocak günü ise Türk basını için acı bir gün oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ın 71 yaşında ölümü herkesi çok üzdü. Aynı gün, eski milletvekili Dr. Oğuz Aygün 80 yaşında vefat etti. 19 Ocak’ta Devlet Tiyatroları sanatçı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü’yü 97 yaşında kaybettik. Yine aynı gün çok değerli bir bilim adamını yitirdik. Akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. ’Deprem değil bina öldürür’ sözüyle hafızalara kazınan Kızılay Başdanışmanı, bilim adamı, ’Deprem Dede’ Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara 20 Ocak’ta hayatını kaybetti.
20 Ocak’ta bir önemli gazeteciyi daha kaybettik. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, aralarında Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet’in de bulunduğu pek çok gazetede sayısız yazı dizisi, araştırma, inceleme ve röportajlardan oluşan dosya haberlere imza atan gazeteci Sadun Tanju, 89 yaşında vefat etti. 21 Ocak’ta da edebiyat dünyası yasa büründü. Türk edebiyatına hem öğretmen hem de yazar olarak emeği geçen İsmet Kür, 100 yaşında vefat etti. İsmet Kür, ünlü yazar Pınar Kür’ün annesiydi. 23 Ocak’ta tiyatro dünyasından bir yıldız daha kaydı. Oyuncu ve yönetmen Savaş Akova yaşamını yitirdi. 27 Ocak’ta ’Piyanonun Kralı’ Ferdi Özbeğen’den gelen vefat haberi sevenlerini çok üzdü. Ocak ayının son günü ise, Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek 54 yaşında hayatını kaybetti.
Şubat ayı da acılara sahne oldu. 2 Şubat’ta Eski Emniyet Genel Müdürü ve eski İçişleri Bakanı Necdet Menzir, 68 yaşında aramızdan ayrıldı. 6 Şubat günü ise ünlü oyuncu Macide Tanır 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hafızalardan silinmeyen ‘Kaynanalar’ dizisinin ‘Nuri Kantar’ı oyuncu Tekin Akmansoy, 12 Şubat günü 89 yaşında hayata veda etti.
Takvimler, 22 Şubat’ı gösterirken, Türk basın dünyası yine sarsıldı. Basın çalışanlarının ‘Enver Ağabeyi’ İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören, 74 yaşında aramızdan ayrıldı. 23 Şubat’ta ünlü oyuncu, ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin ‘göbekli’ dünürü Osman Gidişoğlu 68 yaşında hayata evlada dedi.
Arabesk müziğin ‘Baba’sı ünlü sanatçı Müslüm Gürses ise 3 Mart günü sevenlerini yasa boğdu. Gürses, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 10 Mart günü ünlü tiyatro sanatçısı ve oyuncu Metin Serezli’yi 79 yaşında yitirdik. Yine oyuncu Dinçer Çekmez 12 Mart günü 73 yaşında aramızdan ayrılan isim oldu. Eski Bakanlardan Refaiddin Şahin 16 Mart’ta aramızdan ayrıldı. 22 Mart’ta ise basın dünyasından bir yıldız daha kaydı. Gazeteci Şemsi Sılkım, 90 yaşında hayatını kaybetti. Hukuk Profesörü Erdoğan Alkin ise 23 Mart günü gözlerini bir daha açılmamak üzere kapattı.
1 Nisan günü 70 yaşında hayata veda eden oyuncu ve senarist Yaşar Güner aramızdan ayrıldı. 3 Nisan’da müzisyen Nigar Uluerer 87 yaşında vefat ederken, 9 Nisan’da şarkıcı Keremhan Işık’ı henüz 27 yaşındayken kaybettik. Türk futbolu, 18 Nisan günü futbolcu ve Fenerbahçe Futbol Takımı Menajeri Serkan Acar’ı kaybetmenin acısını yaşadı. 20 Nisan’da ise eski Türkiye ve Avrupa Güzeli Günseli Başar 81 yaşında vefat etti. Türk sineması, 21 Nisan günü bu kez 61 yaşında kaybettiği yönetmen ve senarist Şahin Gök için yas tuttu.
Mayıs ayında da yaprak dökümü sürerken, 7 Mayıs’ta Türk futboluna büyük hizmetleri bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı 64 yaşında aramızdan ayrıldı. Yine aynı gün oyuncu Gül Yalaz’ı 74 yaşında kaybettik.
(İHA)