BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.487,91

Kıyamet için geri sayım başladı!

Kıyamet için geri sayım başladı!

2012’de ne olacak? nükleer savaş, uzaylı istilası, bir gezegenin dünyaya çarpması, güneşte patlama veya arıların ortadan kaybolması. bunların tamamı, üzerinde ciddi şekilde kafa yorulan kıyamet senaryolarının odağında yer alıyor. peki senaryoların 2012’de gerçekleşme olasılığı nedir? ingiliz daily...

Kıyamet için geri sayım başladı!

2012’DE NE OLACAK?

Nükleer savaş, uzaylı istilası, bir gezegenin dünyaya çarpması, güneşte patlama veya arıların ortadan kaybolması. Bunların tamamı, üzerinde ciddi şekilde kafa yorulan kıyamet senaryolarının odağında yer alıyor. Peki senaryoların 2012’de gerçekleşme olasılığı nedir? İngiliz Daily Telegraph gazetesinden aktarıyoruz:

Kıyamet için geri sayım başladı!

UZAYLI İSTiLASI

Bu senaryo, HG Wells’in 1898 tarihli ‘Dünyalar Savaşı’ romanından bu yana birçok kez tartışıldı.

Kanıt: Fotoğraflar, videolar, hükümetlerin 50 yıldır UFO aktivitelerini izlediğini gösteren resmi kayıtlar, kaçırılma öyküleri. Bir istilanın 2012’de gerçekleşmesiyse pek olası değil.

Olasılık: 0.1/10

Kıyamet için geri sayım başladı!

SÜPER VOLKAN

Tarihte görülmeyen büyüklükteki bir süper volkan patlaması sonucu milyonlarca ton toz, kül, zehirli gaz atmosfere salınacak ve dünya buzul çağına girecek.

Kanıt: ABD’de Yellowstone Milli Parkı’nın altında uyuyan süper volkan korkutuyor.

Olasılık: 1/10

Kıyamet için geri sayım başladı!

MANYETiK KUTUP KAYMASI

Kutuplarda bir kayma sonucu felakete inananlar da hayli çok.

Kanıt: Dünya’nın 800 milyon yıl önce böyle bir kayma yaşadığı tespit edildi. Kuzey Kutbu’nun 50 derece kaydığı, ancak bunun 20 milyon yılda tamamlandığı düşünülüyor. Jeologlar “1 milyon yıldan az bir sürede kayma olmaz” diyor.

Olasılık: 1/10