BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

2010 KPSS ile memur olanlar ve yıllık izinler ne olacak?

2010 KPSS ile memur atananların durumu ne olacak hepsi memurluktan atılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılı KPSS'si ve memur yıllık izinleri hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

Mahkeme kararıyla iptal edilen 2010 KPSS ile ilgili müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 2010 KPSS ile memuriyete atananların tamamının kamudan çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Erdoğan, kopyacıların ayıklanacağını söyledi. Memurların iptal olan yıllık izinleri hakkında da Erdoğan bilgi verdi.

Erdoğan TRT Haber'de memuriyetten çıkarılma korkusu yaşayan binlerce kişiyi rahatlattı. İptal edilen 2010 KPSS'de kopyacıların ayıklanacağını söyleyen Erdoğan, 2010 KPSS'ye göre memur olanların tamamının, memuriyetten atılma gibi bir olayın söz konusu olmadığını söyledi.

KPSS İLE MEMUR OLANLAR NE OLACAK?

 İşte Erdoğan'ın o sözleri:

-"Tespit edilenlerin hepsi ayıklanacak. Hak edenler, hakları iade edilmek suretiyle iade-i itibara kavuşacaklar. KPSS ile ilgili o noktada başladı ya, neye göre başladı, araştırmalar yapılıyor.

-Hak etmeyenler tamamen ayıklanacak, edenler de kalacak. 2010 itibariyle şu an bu çalışma yapılıyor. Araştırma yapılmak suretiyle kopya çekenler çıkarılacak, bir de tabii üyelikleri tescil edilenler memuriyetten çıkarılacak. KPSS'nin tamamının iptali söz konusu değil."

MEMUR YILLIK İZİNLERİ NE OLACAK?

Kamuda yıllık izinlerle ilgili soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda hükümet onların değerlendirmesini yapıyor. Şurada bir normalleşme sürecine geçer geçmez, bu izinler verilir" dedi. 

Erdoğan, şunları kaydetti:

-"Ekranları başında bizi izleyen aziz milletime şahsım ve milletim adına tekrar en kalbi şükranlarımı sunuyorum ve bu attıkları adımı kesinlikle unutmak mümkün değil ve benim milletim dik durdu, eğilmedi, bir şey için koştu, işte o demokrasiydi, o şehadetti, o Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz hükmüne ram olmaktı. Onun için milletimle iftihar ediyorum, var olsunlar. Bütün geride kalan ailelerine başsağlığı diliyorum, onlar benim kardeşlerim, artık onlar benim de ailelerim, onun sorumluluğu içerisindeyim, var olsunlar. Pazar günü 81 vilayet inşallah aynı anda Yenikapı'dan hep beraber kendilerine yayınlarımızı yapacağız, pazar günü Yenikapı'da kucaklaşmak üzere diyoruz."