BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

2010 Dünya Seyahat Ödüllerini Alan Otellerimiz

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş 2010 yılı Dünya seyahat ödüllerinde (Word Travel Awards)farklı kategorilerle ülkemizin turizmdeki gücünü altın harflerle yazdıran otellerimizi okuyucularıyla paylaştı.

Merhabalar...

Bu hafta sizlerle 2010 yılı Dünya Seyahat Ödüllerinde ( World Travel Awards)  farklı kategorilerle ülkemizin turizmdeki gücünü altın harflerle yazdıran otellerimizi paylaşacağım..

Otellerimiz var  Ankara da, kimi ise Dalaman da, kimide İstanbul da, Antalya da kısacası ülkemizin her yerinde ünleriyse tüm dünyada …

Onların aldıkları her ödül ülkemiz turizmi açısından gerçekten çok önemli…

Onlar ülkemizin bacasız sanayisi ve geleceği, bir sektörün başarılı temsilcileri, bizim için değerliler… Türkiye’nin aydınlanan dost yüzleri her biri adeta ülkemizin dünya ya açılan kapıları. Farklı amaçlarla ülkemize gelen turistleri ağırlayan onların kendi ülkelerine dönene kadar evi olan…

Planlayıp ta Gidemediğiniz Tatiller için

2011 yılında ülkemiz turizmi için seyahat kültürünün vazgeçilmez kahramanları olan oteller,

tatil yörelerinde tatilcileri yepyeni sürprizlerle ağırlamayı beklerken, sezon hareketliliğini

değişik zaman dilimlerinde sürdüren tesislerde gerek iş gerek tatil için tercih sebebi olmaya devam ediyor.

Hangi otele gitmeliyim?

Acaba mutlu olurmuyum?

Bu Otele Neden Geldim?

Burada geçireceğim tatilde alacağım hizmetlerde neler farklı?

Beklentilerime ne ölçüde karşılık verebilir ?

Ne gibi özellikleri için bu oteli tercih etmeliyim

Nasıl ulaşabilirim? gibi bir çok soru aklımızdan geçer, araştırırız, düşünür, tavsiyeler alır ve hangi otelde kalacağımıza karar veririz.

Ülkemiz bu anlamda çok geniş bir yelpazeye sahip her bütçeye, isteğe cevap verebilecek çeşitlilikte, 4 mevsim gerçek tatilin dünyadaki nadir yerlerinden biri …

Ama bazı otellerimiz var ki almış oldukları ödüllerle de ülkemizin adını dünyada başarılı bir şekilde duyurarak turizmde dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerlememizde büyük fayda sağlıyor.

162 ülke arasından 183 bin seyahat profesyonelinin oylaması sonucunda 1000 farklı kategoride yapılan oylamalar sonucunda , en iyi unvanını  kazanmak için  tatil köyleri ve oteller  kategorisinden 2010 yılında en iyi unvanını kazanan seyahat endüstrisinin Oscarları diye nitelendirilen dünya Seyahat Ödülleri WTA ülkemizde de farklı kategoriden otelleri de en iyi ödülüne layık gördü.

İşte birbirinden farklı özellikleriyle o otellerimiz

Evinizden Uzakta Eviniz Kadar Yakınız Dedirten

2010 yılı WTA Ödüllü Otellerimiz

Avrupanın En İyi Dizayan Hoteli, Avrupanın En İyi Çift Oteli

Türkiyenin En İyi Tasarım Oteli

Adam & Eve Hotels

Kanatlanıp uçarsanız şaşırmayın

Özellikle angel hizmeti, birbirinden ilginç canlı performanslarıyla ünlü dj ler eşliğinde değişik dans showlar partilerle, farklı mimarisi ve otel dizaynı ile her noktasında ince detaylarıyla aynalardan tesiste seçilen renklere kadar her ayrıntısıyla standartların dışında bir otel olma özelliğini taşıyan, Blind – Körler Restaurantı ve mum ışığında partnerinizle romantik bir akşam yemeği geçirebileceğiniz kırmızı yataklı restaurantı Secret Restaurantıyla da farklılıklarını misafirlerine yaşatıyor tüm dünyada isminden sıkça söz ettiren, farklı konseptiyle  örnek alınan, farklılıklarıyla isminden sıkça bahsettiren adeta ödüllere doymayan bir otel.

2010 yılına damgasını vuran genç ve başarılı yönetici Alper Uçar’ın Genel Müdürlüğünde

2500 balayı çiftini ağırlayan Yemen den Almanya’ya 80’e yakın ülkenin tercih ettiği, yılbaşı partilerinin ve sevgililer gününün vazgeçilmez oteli…

Atrium denilen genel eğlence mekânının tüm tavanı 5 milyon adet küçük cam duvara yapıştırılarak oluşturulmuş, odaları genişlik ve dizayn olarak aynalardan, sade beyaz jakuzi ve 6 ayrı renge dönüşen renk ışıklandırma sistemi kullanılırken, Adam&Eve Süit ise 1000 m2 genişliği ile sıra dışı bir atmosferi misafirlerinin beğenisine sunuyor. Aradığınız farklı bir tatil ise tercihiniz Adam & Eve Otel olabilir.

 Türkiye’nin En İyi Business Oteli

Ankara Sheraton Hotel & Convention Centre

Prenslerin Başkentteki Gözbebeği

Sheraton Ankara’a Luxury Collection Hotel, 20 yıldır ağırladığı konuk profili ve ev sahipliği yaptığı organizasyonlar ile Avrupa ve Asya’nın ortasındaki modern başkentimizin kültür köprüsü olma özelliği ile öne çıkıyor.

Konferans merkezi ve 24 katlı ana binadaki özel dekore edilmiş odalar, görkemli suitler ve kişiye özel daireleri kapsayan 414 odası, otelin zarif yaşam anlayışına bağlılığının bir göstergesi... Modern mimarisinin yanında sıcak renkler ve belirgin çizgilerin birleşimi çağdaş ve tarihsel uyumu şehrin karakteriyle harmanlayarak yansıtıyor. Sheraton Ankara & Convention Center misafirlerini kusursuz bir konaklama deneyimi yaşatırken SPG Programı ile de beğenileri kazanıyor.

Ankara Sheraton Otel 2010 yılında Türkiye’nin En iyi İş oteli ödülünü alarak en iyisi olmaya devam ediyor…

Ülkemizin başkenti Ankara’da yaşanılan yoğun uluslar arası iş ziyaretlerinde ülkemizi  en iyi şekilde temsil ediyor. Ziyafet sanatında deneyimli  executive chef  Zeki Açıköz önderliğindeki mutfak ekibi Türk mutfağının en muhteşem lezzetlerini, birçok ülkenin Cumhur başkanı ve üst düzey protokollerine  sunuyor ve damak tadımızı tüm dünyayla paylaşıyor.

Avrupanın En iyi  Her şey Dahil Resort Oteli ve

Türkiyenin En İyi Aile Resot Oteli

Concorde De Luxe Resort

Antalya’nın Lara bölgesinde bulunan ve adını  Concorden almış olan uçak şeklindeki konfor, huzur ve lüksün ön plana çıkarıldığı Concorde De Luxe Resort’te, geniş bir bahçe, tenis kortları, jakuzili havuzlar, su kaydırakları, bowling ve bilardo salonu, internet cafe, havuz eğlenceleri, oyunlar ve yarışmalarla dolu animasyon programı, akşamları canlı müzik ve özel gösterilerle dinlenme ve eğlence birlikte, Carpe Diem Spa holistik felsefesi ile beden, zihin ve ruh üçgeni içerisinde eşsiz seanslar sunuyor.

Havaalanına ve şehir merkezine yakın olması, Otel iç mekanlarının yerleşimi ve kullanım kolaylığı nedeni ile çocuklu aileler tarafından tercih edilmesi, Çok çeşitli konseptlerle hizmet veren A’la Carte restoranları,  Misafir memnuniyetine vermiş olduğu önem nedeni ile sürekli kendini yenilemesi dikkati çeken özelliklerinden bazıları.

Avrupa’nın En İyi Lüks Resort Hoteli

Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Hotel

Antalya Belek’te bulunan  Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Hotel ‘i Genel Müdürü  Zafer Alkaya hayallerinizin sınırlarını zorlayacak enlerin tatili için çok yönlü hizmet kalitesinden asla taviz vermeyen koruyan ve bu kaliteyi artarak devam ettiren bir anlayışla ben ve ekibim görevimizin başındayız ödüllere doymayacağız. Ülkemiz turizminin gönüllü neferleriyiz dedi. Aynı zamanda da dünya şampiyonlarını ağırlayan futbol fenomeni bir oteliz.

Zafer Alkaya ülkemizde futbol turizminin gelişmesi içinde durmaksızın ter döken başarılı bir yönetici olarak dikkatleri çekiyor. Geniş ve farklı kullanım alanları ile  Diamond değerinde tatiller için tercih edilen bir otel oluyor.

2010 Yılında Aldığı Diğer Ödül

Avrupa’nın En İyi SPA & Resort Hoteli olurken

Avrupa'nın En İyi Golf Resort Oteli olarak ta Cornelia De Luxe Resort seçildi.

Türkiye'nin en iyi Beach Resort ve Türkiyenin En iyi Resort Hoteli

 Dalaman Hilton  Resort & Spa

Dalamanın Parlayan Yıldızı

Uluslar arası Dalaman Havalimanından çıktıktan 15 dakika sonra ülkemizin bakir bölgelerinden Dalaman çayı ile Sarı germe Plajının buluştuğu uçsuz bucaksız sahili ile Akdeniz ve Ege denizinin birleştiği bir konumda gerçek bir tatil için doğru adrestesiniz.

Tüm dünyadaki Hilton otellerinin prensiplerini ve ayrıcalıklarını her şey dahil konseptiyle sunan ilklerin otelinin, hep bir adım ileriye felsefesiyle durmaksızın yarınlara koşan Dalaman Hilton Resort & SPA Hotel Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu adeta ekibiyle bir bütün olmuş, aynı ruh ve özveriyle en üst düzey hizmet anlayışıyla misafirlerinin vazgeçilmez tatil tercihi olurken, Sarıgerme bölgesinin turizmde hak ettiği yere ulaşması içinde büyük bir hassasiyet gösteriyor.

Özellikle barlar sokağı, açık discosu birbirinden ilginç A La Cartelerin de adeta bir gastronomi şöleni sunan ve Türk mutfağını ön plana çıkaran, gündüzlerinde de çok amaçlı eğlence ve kullanım alanlarıyla rahat ve olabildiğince özgür bir tatil için yeni bir tesis olmasına rağmen Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün az zamanda çok işler başardık prensibinin turizmdeki örneği olarak Avrupa da  beğeni oranı oldukça yüksek bir başarının da Dalaman da ki parlayan yıldızı oluyor.

Türkiye’nin En iyi Conference Hoteli

Kemer Resort Hotel

Akdeniz’in turkuazı, Toros Dağları’nın ihtişamı, doğanın yemyeşil tonları ve gün batımının baştan çıkarıcı kızıl renginin buluştuğu yerde bulunan Kemer Resort Hotel bu sene de 2005 yılından beri kazandığı World Travel Awards’ün sahibi oldu.

Kemer Resort Hotel Satış & Pazarlama Müdürü Ulaş Taşdemir ; Wall Street Journal’ın ‘Oscar ödülleriyle eş değer’ diye yorumladığı bu ödülün,Kemer Resort Hotel’in misafir odaklı kaliteli hizmet ve servis anlayışımızın en önemli göstergesi olduğunu  ve bu ödülü tekrar Antalya’ya taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Avrupa’nın En iyi Butik Oteli

 Hotel Les Ottomans

Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin desenli dokumaları ve antika eserlerle dizayn edilen birbirinden farklı 10 süit ile Feng Shui ilkelerine göre planlanmış ve dekore edilmiş bir butik otel olarak karşınıza çıkıyor. Her bir süiti malikane edasıyla misafirlerini ağırlıyor.

Özel sineması, teknesi özel bir kitap koleksiyonuna sahip has odası, açık yüzme havuzu

Kahya hizmeti, şarap mahzeniyle boğazın kıyısında ki mücevher edasında muhteşem boğaz manzarasıyla dikkatleri çekerken, Osmanlı yıllarının nostaljisini zarafetle yansıtan müdavimlerinin lüks vazgeçilmezi oluyor, 18.yy muhteşem Muhsin Zade  yalısı…

 Avrupanın  En Lüx Oteli , Türkiye’nin En İyi SPA Oteli

 Mardan Palace

Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen “Otelimiz Türk Turizm için büyük bir yatırımdır. Tüm dünyanın dikkatini çeken özelliklere sahiptir” diye ifade ederken ,

Gerçek lüksü sunduğu servis anlayışıyla misafirlerine hissettiren , Mardan altın kaplı bir ihtişamın içerisinde Avrupa’nın en büyük açık havuzunun kenarında gondollarla Venedik saltanatını misafirlerine yaşatıyor. İstanbul Kız Kulesinden Dolmabahçeye, İstanbul ile ilgili önemli detayları da içerisinde barındırıyor. Mardan Palace’nın Kral daireleri olan Royal Süitleri ise konforun ve ihtişamı sevenlerin tercihi oluyor. 

 Dünyanın En İyi Şehir Oteli

Mövenpick Hotel İstanbul

Turizm sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan ve seyahat endüstrisinin “Oscar’ları” olarak kabul edilen World Travel Awards’un 7 Kasım 2010 tarihinde Londra’da düzenlenen gecesinde Mövenpick Hotel İstanbul “Dünyanın En İyi Şehir Oteli” seçildi.

“Mövenpick Hotel İstanbul’un misafirlerine sunduğu ayrıcalıklı hizmet ve deneyimin bir kanıtı olan bu ödülü almak bizim için büyük gurur kaynağı ve aynı zamanda gösteriyor ki İsviçre mükemmeliyetçiliği ve Türk konukseverliğinin eşsiz kombinasyonu sadece iş çevrelerince değil tüm konuklarımız tarafından tercih ediliyor.” diyerek duygularını dile getirirken Mövenpick Hotels & Resorts Başkan ve CEO’su Jean Gabriel Pérès,

Mövenpick Hotel İstanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach benimsedikleri felsefeyi şu cümlelerle özetledi, “Avrupa sahnesinden sonra tüm dünya tarafından onaylanan başarımız, şehrin entelektüel yapısı ve iş dünyasının beklentilerini harmanlayarak misafirlerimize özgün hizmetler sunmamızdan kaynaklanıyor. Bu ödül, en basit görünen istekleri bile sıradışı kılarak konuklarımızın beklentilerinin üzerine çıkmayı ve her zaman mükemmelin peşinde koşarak onları şaşırtmayı ilke edinmiş ekibimizin çabalarının bir sonucudur”

Mövenpick Hotel İstanbul, hem tatil hem de iş seyahatinde olan misafirlerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış 249 odası, ileri teknoloji işitsel ve görseller sistemlerle donatılmış toplantı salonları, sağlıklı yaşamın merkezi Wellness Center’ı ve yaratıcı mutfağıyla 2003 yılından beri konuklarını kişiye özel servis anlayışı ile ağırlıyor.

Uluslararası Hizmet Sektöründe Bir Dev

Avrupanın En İyi Otel Markası Rixos Hotels

Türkiye ve dünyanın en özel otellerinden biri olan Rixos Premium Belek’te “Tatil Keyfi” bambaşka... Karşılamadan uğurlamaya gerçek bir tatil sanatı…

Rixos Premium Belek ve Rixos Bodrum Akdeniz’in en iyi oteli seçilirken

Avrupa’nın en iyi toplantı ve konferans Resort oteli ödünü de Rixos Sun Gate alırken

Rixos otellerinin ünü tüm dünya da Asya dan Avrupa’ya çığ gibi büyüyor.

Rixos Aşkı Başkadır…

Büyüleyici bir atmosferde 400.000 m2'lik bir alan üzerine kurulmuş olan Rixos Premium Belek alışıla gelmiş otel anlayışını kendi farklılıklarıyla sanata dönüştürdüğü bir düş ülkesinde misafirlerini bambaşka bir tatil atmosferine götürüyor. Bir bakmışsınız Fransız sokağındasınız, bir bakmışsınız Troy filminin gerçeği truva efsanesin yaşayan parçası troy, aqua da truva atından dalga havuzlarına dolphinarium da yunus gösterilerinde kendinizi  bulurken, truva gondolları ile 20 bin m2 lik yapay gölette de gezi yapmak Rixos ayrıcalıklarının bazıları…

Rixos Premium Hotel Belek 'in ev sahipleri  “Tatilin adeta Akdeniz de ki ekolüyüz .Otelimizin kendine özgü bir tatil anlayışı var. Dünyanın neresinden gelirseniz gelin Rixos misafiri olmanın ayrıcalıklarını her noktada yaşayabileceğiniz, unutulmaz tatiller için Rixos’a gelmelisiniz”. Siz denizdesiniz Rixos’un güler yüzlü servis elemanları güneş gözlüğünüzü özel gözlük bezleriyle silerek kullanımınıza hazırlarken, soğuk havlunuz, yiyecek içecek hizmetleriniz istediğiniz her an hizmete hazır. Yada çok önemli bir iş görüşmesi yapmanız gerekiyor yada sessiz bir atmosferde kendinizle baş başa kalmak ve rahatsız edilmek istemiyorsanız birbirinden özel dinlenme alanlarında doyasıya Premium  tatilinizin tadını çıkartın. 

Avrupa'nın En İyi Business Class Havayolu; Türk Hava Yolları

Nereye uçasınız Türk Hava Yolları Oraya…

Seyahatlerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından birisidir uçak yolculukları uzun yolları kısaltan özellikle zamanı iyi kullanabilmek ve varılacak yere daha kısa zamanda güvenli bir şekilde ulaşabilmek için sıkça tercih edilen bir ulaşım şekli.

 Masmavi denizlerin üstünde, gökyüzünün bembeyaz bulutlarının  arasından süzülüp geçen ve dünyanın her yerine uçsuz bucaksız kanat açan gökyüzünde ki gururumuz, kırmızısıyla beyazıyla göklerde yükselen sevincimiz Türk Hava Yolları  …

2010 yılında WTA ödüllerini kazanan otellerimizin başarılarının devamını dilerken 2011 yılında da yepyeni ödüllerle ülkemiz turizmini taçlandırmalarını umut ederek kazanılan ödüllerin ve başarıların gölgesinde kalmadan yepyeni başarılarla ülkemiz turizminin dünyada hakkettiği değere ve günlere ulaşması yolundaki güçlü adımlar olması dileğimle Türkiye deki birbirinden değerli tüm otel ve seyahat işletmelerinin yolu açık olsun.

Tatiller hiç bitmeyecek gibi gelir sonra bir bakmışsınız soluk soluğa izlediğiniz bir film gibi sona ermiş tıpkı ömür gibi…

Yepyeni bir tatil yazısında buluşana dek sağlığınız ve tatiliniz eksik olmasın…