BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21

2009 yılında hayata veda ettiler

2009 yılında hayata veda ettiler

Veda etmeye hazırlandığımız 2009 yılında, hayata veda eden dünyaca tanınmış kişilerin listesi şöyle;27 ocakamerikalı yazar john updike, 76 yaşında akciğer kanserine yenik düştü. eserlerinde genellikle cinsellik, aşk, din, küçük amerikan kasaba ve banliyölerinde yaşam temalarını mizahi dille...

2009 yılında hayata veda ettiler

Veda etmeye hazırlandığımız 2009 yılında, hayata veda eden dünyaca tanınmış kişilerin listesi şöyle;

27 OCAK

Amerikalı yazar John Updike, 76 yaşında akciğer kanserine yenik düştü. Eserlerinde genellikle cinsellik, aşk, din, küçük Amerikan kasaba ve banliyölerinde yaşam temalarını mizahi dille işleyen Updike, iki Pulitzer ödülü sahibiydi. Çok sayıda roman, deneme, eleştiri, çocuk romanı ve şiir yazan Updike'ın tanınmış eserleri arasında, "Rabbit" ve "Bech" serileri yer alıyor.
2009 yılında hayata veda ettiler

6 ŞUBAT

Amerikalı aktör James Whitmore, 87 yaşında akciğer kanserinden öldü. Harry Truman, Will Rogers ve Theodore Roosevelt hakkındaki tek kişilik şovlarıyla ün kazanan karakter oyuncusu Whitmore, tiyatro, sinema ve televizyonda sergilediği performansla Tony ve Emmy ödülleri kazanmış, Oscar'a da aday gösterilmişti.

2009 yılında hayata veda ettiler

11 ŞUBAT

Diyaliz makinesinin mucidi Dr. Willem J. Kolff, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hollandalı doktor, hastanın böbreklerinde kanı üreden arındıran diyaliz makinesiyle, böbrekleri iflas etmeye yüz tutmuş hastaların yüzde 90'lık ölüm riskini tersine çevirerek, milyonlarca kişinin hayatını kurtardı.

2009 yılında hayata veda ettiler

28 MART

"Çağrı" ve "Doktor Jivago" gibi filmlerin müziklerine imza atan Fransız besteci Maurice Jarre, 84 yaşında kansere yenik düştü. yaptığı film müzikleriyle 3 kez Oscar ödülü kazanan Jarre; John Frankenheimer, Alfred Hitchcock, John Huston, Luchino Visconti, Peter Weir ve Mustafa Akkad gibi yönetmenlerin filmlerinin müziklerine imza attı. 3 çocuğu olan Jarre, son olarak Berlin Festivalinde müzik yaşamındaki başarıları nedeniyle Altın Ayı ödülüne layık görüldü.