BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  GÜNCEL

20 öğretim üyesi yanlışlıkla gözaltına alındı!

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde 20 öğretim üyesinin yanlışlıkla gözaltına alındığını belirtti.

Abone ol

Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden 'demokrasi nöbetine', Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri meydanın üzerinden alçak uçuş yaparak güvenliği sağladı.

Kalabalığa hitap eden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, darbe girişiminde bulunan grubun, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Birliği'ne düzenlediği saldırıda 47 polisin şehit düştüğünü hatırlattı. FETÖ mensuplarının birliğe 7 kilometre mesafeden lazer güdümlü 1 tonluk bomba attığını kaydeden Uslu, "Biliyor musunuz ki bu bombalar PKK'ya karşı bile kullanılmamış. Bu nasıl gözü dönmüşlüktür, bu nasıl caniliktir" dedi.

TÜRK DEMOKRASİ DEVRİMİ

Vali Münir Karaloğlu ise milletçe, devletçe atlatılan büyük badirenin üzerinden iki haftadan fazla zaman geçtiğini söyledi. Günlerdir hep birlikte demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda meydanlara indiklerini kaydeden Vali Karaloğlu, "Hepinize teker teker teşekkür ediyorum" dedi.

15 Temmuz Türk demokrasi devriminin, bundan sonra dünyada oluşacak, bütün sosyal, siyasi olaylarda, milletlerin, özellikle mazlum milletlerin, sömürülen milletlerin, uluslararası ağaların, beylerin sömürdüğü mazlumlar için bir milat olacağını savunan Vali Münir Karaloğlu, "Nasıl ki 1878 Fransız devriminden sonra bütün uluslar o devrimden etkilendiyse, bundan sonra da 15 Temmuz Türk demokrasi devrimi bütün dünyayı etkilemeye devam edecek" diye konuştu.

"CADI AVI DEĞİL, CANİ AVI"

Devletin kurumlarına, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, toplumu adeta işgal etmiş, bu terör çetesinden, bu FETÖ çetesinden hem kamuyu hem de toplumu temizlemek zorunda olduklarına kaydeden Vali Münir Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne diyorlar 'Cadı avı var' diyorlar. Sevgili Antalyalılar biz 'cadı' avı falan yapmıyoruz. Ama biz 'cani' avı yapıyoruz, biz hainleri avlıyoruz. Avlamaya da devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde, zaman zaman yanlış yaptıklarımızda oluyor. Zaman zaman kurunun yanında yaşın da yandığı oluyor. Bunun farkındayız. Bakın üniversitemizde bir operasyon yaptık. Orada bazı hocalarımız, bunlarla ilgisi olmamasına rağmen, bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez, hocalarımızdan özür diledik ve gönderdik. Eğer toplumda karşınıza buna benzer isimler gelirse bilin ki o hatalarımızı hemen düzeltiyoruz ve düzelteceğiz."

1750 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Vali Karaloğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Akdeniz Üniversitesi'nde yanlışlıkla gözaltına alınan hocaların sayısını sorması üzerine Vali Karaloğlu şöyle konuştu:

"Kesin sayı vermek doğru değil. Hem emniyet, hem savcılıktaki arkadaşlar o listeyi inceliyorlar. Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk. Antalya'da gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan son sayı toplam 1750 civarında diyebiliriz."

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Aksu Celal Sönmez İlköğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Teslime Çağar, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını coşkuyla okudu. Vali Münir Karaloğlu, Teslime Çağlar ve ailesini kutladı.

Demokrasi nöbeti, Kuran okunmasının ardından sabaha kadar devam etti.